x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii: Toate pensiile vor fi reduse cu 15%

Ministrul Muncii: Toate pensiile vor fi reduse cu 15%

25 Mai 2010   •   00:00

Mihai Şeitan a negat posibilitatea ca pensiile sub 1.000 de lei să nu fie reduse. Acesta a explicat că la întâlnirea cu pensionarii care au protestat în faţa ministerului nu s-a discutat despre acest subiect. Şeitan a mai afirmat că, principial, nu mai există nicio şansă ca măsurile luate de Guvern să se modifice.



 "Am primit nişte pensionari astăzi (n.r. marţi), care au pichetat Ministerul Muncii, care au venit cu o solicitare scrisă, în care îşi doresc câteva rezolvări, între care să nu scadă pensiile sub o mie de lei cu 15%, dar şi să nu se aplice coplata la sănătate şi să aibă bilete de odihnă şi tratament în lunile iunie, iulie şi aşa mai departe. Am primit acele note, am discutat cu ei care este situaţia financiară acum şi de ce e necesar să facem această reducere la pensii, pentru că numai de pensii a fost vorba, explicându-le şi de situaţia celorlalte sisteme din România, salarizare şi aşa mai departe, urmând ca toate solicitările care le-au făcut să le analizăm până luăm decizia definitivă. Nu s-a pus niciun moment în discuţie subiectul acesta de a nu reduce pensiile sub o mie de lei", a spus Şeitan, precizând că această solicitare este una normală şi care trebuie luată în discuţie.

El a catalogat, însă, protestul pensionarilor drept unul ''excesiv'', în condiţiile în care aceştia au ales să se lege cu cătuşe de gardul care îi împrejmuia.

''Este un protest excesiv care nu poate să conducă nici la rezolvarea situaţiei şi nici nu face altceva decât creează nişte probleme persoanelor fizice respective, urmând ca totuşi prin măsurile pe care le vom lua, care nu sunt făcute împotriva oamenilor, ci pentru oameni, până la sfârşitul anului, sperăm să ne putem întoarce la o situaţie mai bună'', a spus ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Referitor la indemnizaţii, el a subliniat că acestea vor intra în analiza ministerului miercuri sau joi. Şeitan a mai afirmat că, principial, nu mai există nicio şansă ca măsurile luate de Guvern să se modifice.

×
Subiecte în articol: observator