x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Predoiu, despre intervenția de la Crevedia: „Toate procedurile au fost respectate”

Ministrul Predoiu, despre intervenția de la Crevedia: „Toate procedurile au fost respectate”

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2023   •   11:40
Ministrul Predoiu, despre intervenția de la Crevedia: „Toate procedurile au fost respectate”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că în cazul intervenției de la Crevedia au fost respectate toate procedurile. Mai multe anchete sunt în derulare.

Declarația a fost făcută înainte de ședința de duminică a celulei de criză la care va participa și premierul Marcel Ciolacu.

„Toate procedurile au fost respectate... evaluarea mea personală este că s-a evitat un dezastru”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a adăugat că mai multe anchete sunt în derulare. Duminică, autoritățile au anunțat că Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În anchetă au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița, au precizat reprezentanții PÎCCJ.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: catalin predoiu crevedia