x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Costache: Cadrele medicale vor primi la timp salariile aferente lunii decembrie

Victor Costache: Cadrele medicale vor primi la timp salariile aferente lunii decembrie

12 Noi 2019   •   13:53
Victor Costache: Cadrele medicale vor primi la timp salariile aferente lunii decembrie
Sursa foto: Spotmatik/Getty Images/iStockphoto

Cadrele medicale vor primi la timp drepturile salariale aferente lunii decembrie, a dat asigurări marţi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

"Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, în prezenţa premierului Ludovic Orban şi a vicepremierului Raluca Turcan, în care am discutat despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor şi suplimentarea fondurilor Sănătăţii, astfel încât să nu existe discontinuităţi în derularea programelor şi proiectelor existente, precum şi în plata salariilor. Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate şi a prevederilor legale", a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, potrivit unui comunicat remis presei marţi.

Premierul Ludovic Orban declara la finalul săptămânii trecute că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici în ceea ce priveşte programele de sănătate şi nici în ceea ce priveşte bugetul CNAS.

"Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa sa. Încă nu vă putem spune o cifră. Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei. Şi aşa, evident, nu sunt bani de salarii", spunea Orban, într-o conferinţă de presă la MS, unde a participat la preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii de către Victor Costache.

Ministrul Sănătăţii a subliniat atunci, în context, că este necesară găsirea unei soluţii pentru o rectificare bugetară pozitivă, fiind necesară suma de aproximativ 4 miliarde de lei. În replică, premierul Orban îi răspundea: "Fiţi liniştit, domnule ministru, că deja am vorbit cu ministrul Finanţelor (despre rectificarea bugetară - n.r.).". AGERPRES

×