x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății despre posibile restricții: Nu vrem să afecteze copiii și vaccinații

Ministrul Sănătății despre posibile restricții: Nu vrem să afecteze copiii și vaccinații

30 Aug 2021   •   20:00
Ministrul Sănătății despre posibile restricții: Nu vrem să afecteze copiii și vaccinații

Posibilele restricții care vor fi impuse în situația în care numărul cazurilor COVID-19 va crește nu ar trebui să afecteze persoanele vaccinate și copiii, care trebuie să meargă la școală, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a declarat, luni, că guvernanții sunt în faza de discuții pentru luarea unor măsuri de prevenție dacă se observă că cifrele pandemice cresc.

„Trebuie să ne respectăm obiectivele prioritare. Acelea sunt: închiderea cât mai târzie sau, dacă se poate, deloc a școlilor pentru că educația este o prioritate; eliminarea sau reducerea cât de mult posibil a restricțiilor pentru persoanele vaccinate. Nu considerăm că persoanele vaccinate ar trebui să aibă restricționat dreptul de a merge la restaurant, la cumpărături sau în altă parte. Al treilea principiu este a nu închide economia. Acestea sunt cele 3 linii mari după care ne ghidăm atunci când luăm în considerare posibile măsuri de prevenție, care vor fi aplicate în funcție de evoluția epidemiei, în funcție de gradul de ocupare a spitalelor”, a spus ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă a menționat că ceea ce este cel mai important este că „lumea încă are timp să se vaccineze”.

Nu s-a vorbit despre restricții de circulație, ci de măsuri de prevenție adaptate la evoluția pandemică.

„Nu vrem să afecteze copiii și prezența față în față la școală, nu vrem să ducă la închiderea anumitor sectoare economice și nu vrem să afecteze persoanele vaccinate. Dar dacă ele sunt necesare, vor fi aplicate acelor activități care pentru nevaccinați reprezintă un risc crescut și așa cum știm, după un an jumătate de pandemie, acele activități presupun aglomerații, spații închise”, a mai spus ministrul.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 699 de cazuri noi de infectare, iar 11 pacienți au murit. 280 de persoane sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: ioana mihaila