x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii, despre respectarea procedurilor medicale în cazul Hardy: Nu este exclusă o eroare umană

Ministrul Sănătăţii, despre respectarea procedurilor medicale în cazul Hardy: Nu este exclusă o eroare umană

12 Oct 2011   •   10:59
Ministrul Sănătăţii, despre respectarea procedurilor medicale în cazul Hardy: Nu este exclusă o eroare umană

Raportul Directiei de Sanatate Publica legat de respectarea de catre Spitalul din Giurgiu a procedurilor medicale in cazul Hardy Chauncey a fost incheiat. Potrivit ministrului Sanatatii, au fost identificate probleme organizatorice si administrative, a declarat, astazi, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau. El a mai spus ca este posibila o eroare umana.

Primele informatii fac dovada ca ar exista niste probleme organizatorice si administrative legate de intarzirea cu care a fost transportat de la Giurgiu la Bucuresti.

"Nu stim de ce a fost intarziat transportul lui la Bucuresti", a spus ministrul Sanatatii, potrivit Mediafax. El a adaugat ca in cazul Spitalului de la Giurgiu pot fi aplicate sanctiuni de tipul amenzilor, dar si sesizat Colegiul Medicilor daca se va dovedi ca vina apartine corpului medical.

Intrebat daca este normal ca un spital de urgenta sa nu aiba computer tomograf, ministrul Sanatatii a raspuns ca au fost aduse multe echipamente de acest fel si ca, in mod cert, ar mai fi nevoie si de altele.

De asemenea, intrebat daca la Girugiu au fost si erori medicale, Ritli Ladislau a raspuns ca acest lucru este posibil. "Da, e posibil sa fi fost si erori medicale", a sustinut ministrul.

Ministerul Sanatatii a solicitat, luni, Directiei de Sanatate Publica Giurgiu demararea de urgenta a unei anchete cu privire la modul in care au fost respectate procedurile si protocoalele de urgenta in cazul sportivului amercican, Chauncey Hardy pe durata prezentei in Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu. De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat si personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni un raport complet cu privire la starea de sanatate a pacientului in momentul internarii.

In cazul in care rezultatele acestor verificari nu vor fi concludente, Ministerul Sanatatii va declansa propria ancheta pentru a stabili daca procedura medicala in acest caz a fost corecta.

×