x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății: Medicul-erou de la Piatra Neamț are test COVID-19 pozitiv

Ministrul Sănătății: Medicul-erou de la Piatra Neamț are test COVID-19 pozitiv

16 Noi 2020   •   22:24
Ministrul Sănătății: Medicul-erou de la Piatra Neamț are test COVID-19 pozitiv
Sursa foto: Hepta

Cătălin Denciu, medicul-erou ars în incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț și transportat cu avionul în Belgia, a fost reconfirmat cu COVID-19, la Spitalul Floreasca din Capitală. Nelu Tătaru a anunțat, luni seară, la un post TV, că acesta a fost ars pe 75% din suprafața corpului și a intrat pe dializă la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

„La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Ministrul Sănătății a mai precizat că medicul „a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie - aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri”.

„Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 să avem ca răspuns în zilele următoare”, a mai spus Tătaru, la Digi 24.

Medicul-erou a primit, luni, titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, iar familiile victimelor arse în incendiul de la ATI COVID vor primi ajutoare de urgenţă. În semn de apreciere pentru curajul de care a dat dovadă, în cadrul sedinţei de luni, Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a acordat medicului erou Ioan Cătălin Denciu titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Piatra-Neamț”.

Tot în cadrul ședinței extraordinare de luni a fost aprobată acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 10.000 lei familiilor din Piatra-Neamț ale căror rude au decedat în incendiul de la secția ATI de la Spitalul Județean Neamț.

11 pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma incendiului produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu