x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute. Șeful CFR Călători își păstrează funcția

Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute. Șeful CFR Călători își păstrează funcția

30 Iul 2021   •   12:00
Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute. Șeful CFR Călători își păstrează funcția
Sursa foto: Victor Stroe

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, vineri, după o zi și jumătate de la incidentele feroviare, între care accidentul de la Fetești și alte două trenuri care au staționat zece ore în câmp, că se va încerca intervenția rapidă, astfel ca întârzierile să nu fie mai mari de 40 de minute.

Cătălin Drulă a spus, într-o conferință de presă, că se vor face limitări de viteză și de tonaj pentru traficul feroviar în această perioadă.

El și-a cerut scuze în avans pentru că vor mai fi zile în care vor exista întârzieri ale trenurilor.

Potrivit Antena 3, copiii care s-au aflat blocați ieri în tren au sunat la 112 pentru apă. 

„Situația trenului de ieri a fost nefericită, o regret nespus! Îmi cer scuze pentru această situație! Am cerut CFR Călători un raport detaliat despre cum să îmbunătățim procedurile în astfel de situații. Cauzele acestui blocaj major au fost acel accident și furtuna din București. Voi primi raportul! (...) E posibil să se mai întâmple astfel de cazuri. Ce am cerut CFR Călători și Infrastructură este să facem tot ce este omenește posibil să evităm astfel de situații, iar, dacă se întâmplă, să minimizăm impactul”, a spus ministrul Drulă, vineri, 30 iulie. 

Cu toate acestea, Drulă speră că întârzierile nu vor mai fi atât de mari, pentru că se va încerca să se intervină rapid, astfel încât să nu mai fie întârzieri de câteva ore, ci de maxim 40 de minute.

Tot din planul de măsuri, ministrul Transporturilor a spus că s-a lucrat și la aparatele de aer condiționat ale trenurilor.

„Pentru a repara partea de aer condiționat, fie că e vorba de încărcare cu freon, fie că e vorba de alte componente ale sistemelor, vagoanele pleacă prerăcite din depou, acolo e o locomotivă care le răcește ca să ajungă la linie prerăcite”, a declarat Cătălin Drulă.

Ministrul a spus că acestea sunt măsuri luate pentru această perioadă.

În plus, Drulă a mai spus că garniturile sunt însoțite, pe cât este posibil, de electricieni care să prevină și să remedieze problemele ce pot să apară.

Potrivit ministrului, ceea ce se întâmplă acum este consecința subfinanțării cronice din ultimii 30 de ani, când tot ce s-a făcut a fost „cârpeală”.

Ministrul a mai declarat că nu are în vedere o posibilă demitere a șefului CFR, Ovidiu Vizante.

„Actul de management se judecă așezat, la rece, nu după o declarație de moment. Domnul director al CFR Călători și-a prezentat scuze ieri și pentru mine subiectul este încheiat. Dar domnul director are o evaluare de dat, vom face o evaluare pentru toți managerii și vom vedea apoi. Nu sunt rudă cu domnul Vizante.”, a afirmat ministrul Transporturilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă