x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minoră traficată în Germania, salvată de un client

Minoră traficată în Germania, salvată de un client

de Mariana Zaharia    |    09 Aug 2021   •   07:20
Minoră traficată în Germania, salvată de un client

O poveste demnă de un scenariu de film au anchetat procurorii DIICOT din Pitești într-un dosar de trafic de minori. O adolescentă traficată de iubitul de vârsta ei a fost salvată de singurul client pe care îl avea într-un club de prostituție din Germania. Bărbatul plătea sute de euro ca să stea numai el cu fata întreaga noapte și așa a convins-o să fugă împreună.  În țară, fata a făcut denunț împotriva proxenetului.

Născută într-o familie dezorganizată din comuna Mioarele, județul Argeș, Bianca a fost încredințată tatălui la vârsta de 10 ani. Un copil care a crescut fără afecțiune și atenție, așa cum chiar procurorul care s-a ocupat de caz a constatat, a fost victimă în mâinile celui de care s-a îndrăgostit. S-au cunoscut atunci când fata avea 14 ani, erau amândoi elevi de liceu și au avut o relație de adolescenți, până când tânărul a devenit major și s-au mutat împreună, deși niciunul nu avea o sursă de venit. Când iubita lui avea 17 ani, el i-a spus că vor pleca împreună în Germania unde va munci ca să o întrețină, iar ea va sta acasă. Numai că realitatea a fost departe de ceea ce i s-a spus. În orașul Wurzburg, a fost anunțată că va lucra într-un bar de noapte acolo unde individul mai avea o fată. În zadar a refuzat tânăra. Bărbatul i-a luat buletinul, a bătut-o și a lăsat-o fără niciun ban, ca să se asigure că ea nu are cum să se întoarcă singură în țară. Nu bănuia că exact din locul în care era trimisă va veni salvarea ei.

Întâlnirea din Câmpulung 

Clubul de noapte i-a devenit loc de muncă, dar și casă. Încă din prima seară a fost anunțată că va locui acolo și că fiecare zi de cazare și masă o va costa 50 de euro, iar restul de bani îi  va da traficantului. Și tot atunci a devenit Alisa, nume de scenă, și a început să lucreze la oră, 100 de euro. În prima seară nu a avut niciun client, iar în a doua seară s-a culcat cu un cetățean german. Omul a plătit 100 de euro. Și a revenit în a doua seară. Timp de 5 zile a fost singurul client al fetei și a plătit 300 de euro ca să stea cu ea pe tot parcursul programului. Într-una din seri, când pleca spre casă, a văzut cum fata era bătută, în parcare, de către proxenet, a sărit să o salveze, iar traficantul a fugit. Omul s-a  oferit să cheme poliția, dar fata a refuzat și s-a întors în club. În seara următoare, a revenit în calitate de client. Însă nu s-a culcat cu fata, ci a stat de vorbă cu ea și a convins-o să fugă cu el. Lucru pe care tânăra l-a și făcut. Proxenetul nu a mai știu nimic de ea luni  bune și probabil că ar fi scăpat și nepedepsit dacă nu s-ar fi întâlnit, după mult timp, în orașul Câmpulung Muscel. Fata revenise în România, alături de cel care a salvat-o.

Intervin ofițerii de la Crimă Organizată 

Traficantul i-a văzut și, fără vreun avertisment, a sărit să îl bată pe bărbatul de cetățenie germană. L-a lovit cu un baston, iar omul a anunțat poliția. Atunci a povestit și cum o salvase pe tânără, iar ea a confirmat și au fost chemați ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate. Nu l-au săltat imediat, ci l-au urmărit și interceptat, ca să adune dovezi împotriva lui. Așa au aflat că, de 4 ani, bărbatul mai avea o tânăra care pratica prostituția pentru el. Investigatorii au stat de vorbă cu ea, iar femeia a spus că face asta de bunăvoie, pentru că este iubita individului. Aceeași poveste, dar alt final. În cazul Biancăi, bărbatul a fost acuzat de trafic de minori.

×