x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MINUNE ÎN TRAFIC/Linişte şi pace ieri pe străzile Bucureştiului

MINUNE ÎN TRAFIC/Linişte şi pace ieri pe străzile Bucureştiului

de Mara Raducanu    |    06 Ian 2009   •   00:00

Deşi toată lumea aştepta ieri un adevărat potop rutier în Bucureşti, se pare că unii dintre petrecăreţii ieşiţi din oraş se bucură încă de vacanţa de Sărbători. În 2008, poliţiş-
tii de la Rutieră au întocmit peste 3.600 de dosare penale şi au suspendat aproape 29.000 de permise.



În ciuda traficului "aerisit", în Capitală nu au lipsit ieri incidentele, fiind înregistrate 167 de tamponări
Foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Bucureşti atipic – adică mai liber ca niciodată –  ieri, în Ajunul Bobotezii. Ne-am aşteptat la ce-i mai rău în trafic, dar aveam să descope­rim un oraş fără prea multe probleme rutiere. Adică, celebrele cozi interminabile, înjurături, claxoane şi de multe ori chiar şi bătăi în trafic, cu care ne-am confruntat de-a lungul lui 2008, au lipsit cu desăvârşire. Până când va ţine minunea?

2008, UN COŞMAR RUTIER!
Poliţiştii rutieri din Capitală au făcut publice şi "realizările" pe anul recent încheiat, întocmind peste 3.600 de do­sa­re penale, aproape jumătate dintre ele fiind pentru cei care au condus fără permis. Astfel, 1.462 de dosare au fost în­toc­mite în cazul celor care au condus fără permis, cu permis necorespunzător sau cu dreptul de a conduce suspendat, 1.007 pentru persoanele care au condus maşina sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru cele care au refuzat să li se recolteze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, 918 dosare au fost întocmite pentru conducerea unui au­to­ve­hicul neînmatriculat, 186 pentru blo­ca­rea drumului public, 36 pentru con­du­cerea unui autovehicul cu număr de în­matriculare fals şi trei pentru re­pa­rarea unui autovehicul care a suferit avarii în urma unui  accident de circulaţie, fără avizul Poliţiei. Totodată, în 2008, poliţiştii bucureşteni au reţinut 28.700 de permise de conducere, princi­pa­lele cauze fiind neacordarea prio­ri­tă­ţii de trecere (7.639), trecerea pe cu­loa­rea roşie a semaforului (6.987), de­pă­şi­rea coloanei de autovehicule oprite la semafor (5.024), neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (2.353) şi depăşirea neregulamentară (1.665). Înăsprirea Le­gis­laţiei Rutiere, produsă de la începutul anului, cu amenzi mai mari şi cu mai multă fermitate din partea oamenilor legii în a le aplica, ar trebui să fie de bun augur şi să scadă cifrele din 2008. Nu ne rămâne decât să sperăm şi să credem în minuni. Chiar dacă ele nu ţin decât trei zile.


Frontiera cu Ungaria, cea mai tranzitată

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei de Frontieră, aproximativ 136.000 de persoane au traversat prin punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore. De asemenea, în perioada 4-6 ianuarie 2009, poliţiştii fron­tierişti nu au permis intrarea în ţară a 34 de cetăţeni străini, măsură luată şi împotriva a 56 de persoane care intenţionau să iasă din România. În anul 2008, poliţiştii de frontieră au constatat peste 28.500 de fapte ilegale – infracţiuni şi contravenţii – fapte legate, în special, de migraţia ilegală, falsul şi uzul de fals, traficul de fiinţe umane şi contrabanda cu bunuri de larg consum.
Frontiera cu Ungaria, dar şi cele cu Republica Moldova şi Ucraina sunt principalele puncte de trecere ale ţării unde s-au înregistrat anul trecut cele mai multe infracţiuni.

×
Subiecte în articol: observator