x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea: A trecut o lună de la tragedia de la Colectiv. Acum vor să îl rezolve şi pe Arafat

Mircea Badea: A trecut o lună de la tragedia de la Colectiv. Acum vor să îl rezolve şi pe Arafat

04 Dec 2015   •   08:43
Mircea Badea: A trecut o lună de la tragedia de la Colectiv. Acum vor să îl rezolve şi pe Arafat

Mircea Badea a explicat, în pasa cu Sinteza Zilei, de joi seară, că la o lună după tragedia de la Colectiv, anumite concluzii pot fi trase, fără elementul emoţional.

"Acum, la o lună de la tragedia din Colectiv, cred că putem să fim suficient de obiectivi în legătură cu ce s-a întâmplat. Nu în club, că acolo e clar. Ci după. Pentru mine şi pentru mulţi ca mine, e clar că s-a îndeplint un plan de măsuri. Să se dea jos Guvernul şi să se ardă holdele, să se otrăvească fântânile. A mai rămas Arafat. Acum trebuie rezolvat şi Arafat. Din punctul meu de vedere, toate aceste lucruri au legătură cu Arafat. Nu cred că există vreun motiv corect, inteligent, rezonabil, raţional pentru ceea ce se întâmplă azi.

Orice fel de gâgă care are minime cunoştinţe despre orice ştie că un om cu arsuri pe o mare parte din corp este predispus la infecţii. Sunt cunoştinţe elementare. Nu trebuie să faci medicina pentru asta. Sunt convins că şi ăştia, Tolontanii, şi ei ştiu asta. Dar nu aici este miza. Miza este planul de măsuri care este, după părerea mea, orchestrat şi trebuie dus la îndeplinire.

O întrebare logică, umană, este: Ceilalţi cu arsuri, care au supravieţuit, nu au fost expuşi aceloraşi "bombe biologice"? Numai cei care au decedat? Cum se face că unii au supravieţuit şi alţii nu? Dacă acel spital este o bombă biologică?

Apoi vorbim despre încă un discurs nesimţit. Tu, rănit, vine ambulanţa şi trebuie să te transporte direct la Londra. Nu pot să am empatie pentru nesimţire. Cu toată dragostea, sunt mulţi copii bolnavi cu cancer în România care nu sunt trimişi uite aşa, la Londra, cu avionul. Deci în cazul lor statul nu s-a executat. În cazul tinerilor, uite nu s-a executat "pe loc". Şi e inept să ai senzaţia că iei un ars din Colectiv şi îl trimiţi direct în străinătate. De altfel, medicii străini au explicat că nu se putea face nimic în plus.

Mi se pare o nesimţire cutremurătoare. În clubul Colectiv erau adulţi. Cu toată dragostea, unii dintre ei nu erau asiguraţi medical. Cu toate astea, statul român, aşa cum este el, a decis că plăteşte integral tratamentele de sute de mii de euro per om. Mi se pare indecent ca într-o ţară în care există copii bolnavi de cancer să existe un astfel de discurs. Tinerii adulţi din clubul Colectiv au fost trimişi în străinătate când s-a putut. Şi se decontează integral. O măsură decentă ar fi, acum, un cioc mai mic. Cu toată dragostea." 

×
Subiecte în articol: mircea badea