x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea, despre monitorizarea mașinilor personale: Viața mea e treaba mea nu a CNAIR-ului

Mircea Badea, despre monitorizarea mașinilor personale: Viața mea e treaba mea nu a CNAIR-ului

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   14:59
Mircea Badea, despre monitorizarea mașinilor personale: Viața mea e treaba mea nu a CNAIR-ului

Mircea Badea a vorbit în cadrul emisiunii În gura presei despre noua rovinietă. CNAIR vrea să urmărească din satelit mașinile și va calcula distanțele parcurse pentru plată.

Noua lege introduce termenul de „Domeniul SETRE”, care reprezintă rețeaua de drumuri naționale din România, cu excepția sectoarelor de drum național aflate în interiorul municipiilor, între indicatoarele de intrare și ieșire din acestea, pentru utilizarea cărora tariful de trecere va fi calculat prin intermediul unui sistem de tarifare rutieră electronică. Apoi, este introdus conceptul de „Declarație privind TollRo”, care reprezintă un set de informații puse la dispoziția CNAIR de către furnizorul sistemului, într-un format agreat care „confirmă poziția unui vehicul în domeniul STERE România”. 

De asemenea, apare o aplicație informatică a CNAIR, dezvoltată pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și care utilizează funcția de localizare prin satelit a acestor dispozitive, „în scopul colectării, transferului și înregistrării în baza de date a informațiilor privind distanța parcursă pe Domeniul SETRE România de un anumit vehicul, pentru plată”.

Sunt însă și categorii de posesori de mașini „poluante” exceptate de la plata rovinietei. Este vorba despre vehiculele MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, STS, Administrației Naționale a Penitenciarelor, serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, CNAIR, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transporturi Rutiere, Societății Națională de Cruce Roșie etc.

Citește și Statul îi va stoarce pe șoferi de bani. Noua rovinietă: dacă n-ai electrică, mai bine iei trenul

Mircea Badea, despre CNAIR: Nu sunt în stare să facă un drum, dar sunt fierți pe monitorizare

×
Subiecte în articol: mircea badea rovinieta CNAIR