x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Puni, condamnat la 6 ani de inchisoare

Mircea Puni, condamnat la 6 ani de inchisoare

18 Mai 2004   •   00:00

Fostul director al firmei de termoficare din Bistrita, Mircea Puni, arestat de Parchetul National Anticoruptie pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, a fost condamnat ieri la 6 ani de inchisoare, fiind gasit vinovat in toate trei acuzatiile formulare de PNA.

Puni va trebui totodata sa restituie cei 60.000 de euro luati mita, precum si peste 1 miliard de lei, suma cu care Proditerm s-a constituit parte civila. El a mai fost obligat la plata a 10 milioane de lei, cheltuieli judiciare in favoarea statului.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Sectiei Cluj a PNA, reprezentat de procurorul de sedinta Ana Campean, in calitate de director general al firmei SC Proditerm SA Bistrita, al carei actionar unic este Consiliul Local. Mircea Puni a fost denuntat la PNA la data de 29 noiembrie 2002 si arestat la inceputul lunii decembrie pe baza unor probe administrate in dosar.

Pentru prima acuzatie formulata de procurorii PNA, respectiv aceea ca Puni a luat 20.000 de euro mita de la o firma clujeana, instanta a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa cu 5 ani de inchisoare si 2 ani de interzicere a dreptului de a alege si a fi ales, precum si de a ocupa o functie publica. Pentru a doua acuzatie, respectiv ca ar fi primit mita in valoare de 40.000 de euro pentru a semna doua contracte de cesionare de creante, Mircea Puni a fost condamnat la 6 ani de inchisoare si 3 ani de interzicere a drepturilor amintite.

In ceea ce priveste a treia acuzatie, de acuzatia de abuz in serviciu, Mircea Puni a fost condamnat la 3 ani de inchisoare intrucat procurorii PNA l-au gasit vinovat de semnarea celor trei contracte de cesionare de creante fara acordul AGA si fara a oferi conducerii firmei informatii despre firma cu care s-a semnat contractul. Ca urmare a semnarii contractelor respective, firma Proditerm a inregistrat pierderi de peste 1 miliard de lei cu care s-a constituit parte civila in proces. Pentru recuperarea banilor s-a dispus instituirea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor inculpatului. (Adriana Muresan)

×
Subiecte în articol: observator puni