x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Radu si-a vizitat un fan

Mircea Radu si-a vizitat un fan

20 Dec 2004   •   00:00

TELEVIZIUNE
O familie din judetul Bacau face tot posibilul pentru ca fiicei sa ii fie bine, astfel incat cea pe care a crescut-o de la doar trei saptamani sa fie fericita. Aceasta, in timp ce alti parinti renunta la propriii copii fara sa stea pe ganduri. In varsta de 16 ani, Elena nu a invatat inca sa citeasca. Fetita sufera de mai multe boli, dar parintii ei adoptivi nu au abandonat-o. Au grija de ea, o iubesc si o ingrijesc ca si cand ar fi sange din sangele lor.

CRISTIAN PETRU

SPECIAL. Mircea Radu a mers in judetul Bacau si imbracat in Mos Craciun i-a facut o surpriza Elenei
FAMILIE. Nuti si Mitica se lupta in fiecare zi cu boala fiicei lor
O familie din judetul Bacau face tot posibilul pentru ca fiicei sa-i fie bine, pentru ca cea pe care a crescut-o de la doar trei saptamani sa fie fericita. Aceasta, in timp ce alti parinti, renunta la proprii lor copii fara sa stea pe ganduri. Nuti si Mitica s-au casatorit in urma cu 21 de ani. Ea avea 36 de ani, iar el 28. Nuti mai fusese casatorita, dar Mitica nu. Dupa ce s-au luat cei doi au incercat sa faca un copil, dar timp de cinci ani nu au reusit. Au devenit nefericiti pentru ca isi doreau din toata inima o fetita. Auzindu-l cat de tare isi doreste un copil, colegii de munca ai lui Mitica l-au sfatuit sa infieze unul. Una dintre colege avea o sora care era insarcinata, dar care nu isi dorea sa nasca copilul. Au vorbit si au aranjat ca Nuti si Mitica sa infieze acest copil. Pe 22 decembrie 1988 s-a nascut Elena, iar la trei saptamani au infiat-o. Visul lor se implinise. In sfarsit aveau copilul lor, micuta pe care si-au dorit-o intotdeaua. Fericirea lor era fara limite.

PROBLEME. Din pacate fericirea nu a durat foarte mult. Cam pe la doua luni, cei doi au observat ca fetita avea ceva la un picior si la sase luni au dus-o la raze. Acela a fost inceputul problemelor de sanatate ale micutei Elena. La un an si jumatate, fetita a inceput sa aiba convulsii de la febra foarte mare. Si, incepand de atunci, micuta a fost internata in spital in fiecare an pentru cate o problema. Nuti si Mitica nu s-au dat batuti. Au avut grija de micuta, au avut rabdare si i-au oferit toata dragostea lor. Elena a inceput sa mearga singura doar la cinci ani. Era tarziu, dar era un mic semn de normalitate.

GREUTATI. Cand fata avea sapte ani, Nuti si Mitica s-au mutat cu ea din Adjud unde locuiau, in Comanesti pentru a-i asigura Elenei un climat mai bun. Au dat-o la o scoala speciala, iar toate aceste boli au fost descoperite atunci cand i-au facut analizele pentru inscrierea in clasa I. In total, Elena are 11 diagnostice, printre care epilepsie, hipertensiune arteriala, obezitate, oligofrenie si altele. Medicii au fost convinsi ca mama naturala a fetei a incercat sa scape de sarcina, dar nu a reusit si ca, din acest motiv fetita are atatea probleme. Mama naturala a Elenei nici macar nu a mai recunoscut ca a fost insarcinata, pretextand ca a fost doar operata de apendicita. Din aceste motiv, Elena nu vrea sa auda de ea. Nuti si Mitica nu au stiut nimic atunci cand au adoptat-o. Cand au descoperit toate acele boli, medicii i-au sfatuit pe Nuti si pe Mitica sa renunte la Elena, sa o trimita la un orfelinat, sa o lase in grija statului. Cei doi nici nu au vrut sa auda. O iubesc ca pe propriul lor copil si sunt in stare sa faca oricate sacrificii pentru ca fetei sa-i fie bine.

NEAJUNSURI. Elena a urmat pentru cateva luni cursurile scolii speciale, apoi au retras-o. Din cauza bolii nu facea fata. A invatat insa sa scrie acasa, de la o nepoata. Nu stie sa citeasca chiar daca acum are 16 ani, dar poate sa copieze. La televizor se uita tot timpul, intelege chiar si limba spaniola, pe care a invatat-o dupa ureche. Nuti se ocupa de Elena, care are acum 112 kilograme si se ingrasa pe zi ce trece. Fetita nu poate sta nici o clipa singura, trebuie sustinuta tot timpul, pentru ca, daca se intampla sa cada, Elena nu se mai poate ridica. Ea nu poate face baie singura, asa ca tatal ei este cel care o ajuta. Parintii ei o plimba, o duc sa se joace cu alti copii. Cel mai greu le e celor doi parinti greu incercati atunci cand fetita are crize de epilepsie. De asemenea le este greu sa-i gaseasca haine atat de mari in Comanesti un locuiesc ei. Elena are handicap gradul I, iar Nuti este insotitorul ei.

GRIJA. In viata Elenei sunt foarte putine bucurii. Nuti si Mitica o iubesc foarte mult. Pentru ei nu conteaza ca nu e fiica lor biologica. Si pentru ca fetita se uita in fiecare marti la emsiunea "Din Dragoste" si este mare fan al lui Mircea Radu, parintii ei s-au gandit sa ii faca o surpriza, sa ii aduca bucurie. Sa il aduca la ea chiar pe Mircea Radu. Au scris pe adresa emisiunii si, impresionati de cazul fetitei si de iubirea si de grija cu care au grija de ea Nuti si Mitica, echipa emisiunii "Din Dragoste" i-a facut Elenei o surpriza. Intreaga poveste si despre ce este vorba, in aceasta seara, la ora 20:15, la "Din Dragoste", la Antena 1.

PROBA DE REZISTENTA

Ovidiu a venit in studioul emisiunii "Din Dragoste" saptamana trecuta pentru a incerca sa se impace cu sotia lui. Barbatul a cunoscut-o pe Lili in urma cu 10 ani. El era taximetrist, iar ea era la liceu. Un coleg de-al lui era prieten cu sora mai mare a Lilianei. S-au vazut, s-au placut si au inceput sa se intalneasca. S-au casatorit in 1996 si un an mai tarziu s-a nascut fiica lor Cristina.

Prima mare problema din familia lor a aparut insa la scurta vreme dupa ce a venit pe lume fetita. Fiind o familie cu multi membri, certurile erau frecvente. Ovidiu s-a certat cu socrul lui din cauza unui cumnat si s-au luat la bataie. Apoi problemele au continuat. Ovidiu a inceput sa o bata pe sotia lui, pe soacra si pe cumnat. Anul acesta, Lili l-a parasit pe Ovidiu. Femeia nu a vrut sa vina in studioul emisiunii "Din Dragoste". Este terorizata de cel care i-a fost sot aproape opt ani, de cel despre care in urma cu cativa ani spunea ca este barbatul perfect.
×