x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miron Mitrea: Nu ne-am aliat cu PD-L pentru a scăpa de DNA. Relaţia cu PNL însemna să ne pierdem identitatea

Miron Mitrea: Nu ne-am aliat cu PD-L pentru a scăpa de DNA. Relaţia cu PNL însemna să ne pierdem identitatea

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Dec 2008   •   00:00
Miron Mitrea: Nu ne-am aliat cu PD-L pentru a scăpa de DNA. Relaţia cu PNL însemna să ne pierdem identitatea

Partidul Social Democrat îşi pierdea identitatea şi într-o alianţă cu Partidul Naţional Liberal, nu doar cu Partidul Democrat Liberal, a declarat, vineri, senatorul social-democrat Miron Mitrea. El a negat, totodată, că ar fi susţinut alianţa cu PD-L pentru a scăpa de dosarul de la DNA, informează Agerpres.



Mitrea a răspuns, într-un comentariu publicat pe blog, tuturor acuzaţiilor aduse în ultima perioadă, fie direct, fie variantei de alianţă pe care a susţinut-o în Comitetul Executiv - cea dintre PSD şi PD-L.  “Sunt colegi din PSD care susţin că partidul îşi pierde identitatea într-o alianţă cu PD-L. Eu îi întreb: într-o alianţă la guvernare cu PNL nu ne-o pierdem? Din punct de vedere ideologic, atât alianţa PSD cu PD-L, cât şi cea cu PNL sunt, cum le place unora să spună, “contra naturii”. Aşadar, teoretic, oricum am da-o, tot prost iese. Ne mai rămâne situaţia practică în care ne-a pus electoratul. Alianţa cu PNL la guvernare este extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil de pus în practică, în condiţiile în care PD-L are cu trei parlamentari mai mult ca noi. (...) Uităm cine sunt votanţii noştri şi ce îşi doresc: soluţii pentru problemele lor, nu pentru problemele noastre din partid sau din afara lui”, a susţinut Miron Mitrea.

El i-a întrebat retoric, pe acei colegi din PSD care susţin alianţa cu PNL în opoziţie, dacă pot garanta că, într-o asemenea situaţie, partidul va rămâne unit: “E minunată ideea când o enunţi, dar este foarte greu s-o pui în practică. Apoi, cine garantează că liberalii, care numai dovezi de seriozitate n-au dat în ultimii ani, s-ar ţine de cuvânt şi nu ne-ar lăsa singuri să facem opoziţie ? Dar cel mai important argument împotriva acestei variante este acela că soluţiile noastre la problemele celor care ne-au ales n-ar putea fi puse în practică nici măcar parţial. Oamenii aceştia ne-ar mai vota peste patru ani ? Pe ei nu-i interesează dacă suntem sau nu orgolioşi, ci dacă ne ţinem sau nu de cuvânt”.

Miron Mitrea i-a invitat totodată pe analiştii şi ziariştii “care au scos de la naftalină înjurăturile” dintre PSD şi PD-L să vorbească şi “despre iubirea eternă care s-a înfiripat între PSD şi PNL în Piaţa Universităţii în anii “90”. “Sunt foarte mulţi în PSD, dar şi în afara lui, care afirmă că partidul “s-a predat lui Traian Băsescu”. Răspunsul e scurt: nu s-a predat nimeni. Dar atât timp cât PD-L a reuşit, cu o lege electorală proastă, la care şi noi am contribuit din plin, să ia trei mandate în plus, trebuie să acceptăm regulile jocului. (...) Cât priveşte teama că ne predăm lui Băsescu, hai să fim serioşi! Dacă un partid cu liderii şi experienţa PSD se teme că va fi înfrânt de un singur om, mai bine ne ducem toţi să ne culcăm. Sunt mulţi în PSD, şi în afara acestuia, care afirmă că Mitrea a susţinut alianţa cu PD-L pentru că “vrea la ciolan”. Îi rog pe toţi aceştia să spună ce post am solicitat eu ? M-au auzit pe mine vorbind vreodată despre faptul că vreau o funcţie în guvern ? Nu mă interesează Executivul”, a subliniat, pe blog, Miron Mitrea. “Le amintesc tuturor că, la începutul lui septembrie, eu mi-am dat demisia din Parlament ca să pot fi cercetat de DNA. Totodată, le amintesc ce am spus atunci şi ce susţin şi acum: dosarul meu este un dosar politic, iar faptul că mi-au pus sechestru pe casă tocmai acum, când negociem cu PD-L, îmi întăreşte această convingere. Cineva a vrut să demonstreze cât de independentă este instituţia DNA şi s-a gândit să mă dea drept exemplu. Sunt destul de bărbat ca să trec şi peste asta şi nu voi amesteca aşa-zisele mele probleme cu cele ale partidului. Dosarul meu politic nu a fost, nu este şi nu va fi subiect de negociere”, a mai adăugat senatorul PSD.

×
Subiecte în articol: romania psd pnl pd-l mitrea miron mitrea