x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mironescu: Funcţia de secretar general al MAI, ofertă din partea lui Igaş.

Mironescu: Funcţia de secretar general al MAI, ofertă din partea lui Igaş.

31 Mai 2011   •   08:12

Fostul secretar general in Ministerul Administratiei si Internelor, Laurentiu Mironescu, a declarat, astazi, la recursul la decizia de arestare preventiva, ca functia pe care a ocupat-o in MAI a venit ca o oferta din partea lui Traian Igas. Ministrul i-a spus lui Mironescu sa abandoneze activitatea politica si sa se dedice exclusiv activitatii din minister.

"Mi-am dorit functia de director al Portului Constanta dupa ce am pierdut un loc in colegiul Constanta la alegerile din 2008. Deoarece situatia mea politica a fost una de marginalizare, nu am primit sustinere pentru ocuparea functiei de director a portului, deoarece se crease o prapastie intre pozitia mea politica si factorii de decizie', a declarat Mironescu in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Acesta a mai spus ca ultima discutie avuta cu Mircea Banias a avut loc in decembrie 2009, iar intre ei era o "relatie incordata" din cauza disensiunilor politice.

"Am vazut, din cele prezentate, ca eu impreuna cu Mircea Banias asiguram protectia grupului. Eu nu am putut sa ofer protectie externa, nu am putut sa-mi ofer protectie nici mie", a explicat Mironescu, potrivit Agerpres.

Mironescu a recunoscut torusi ca este actionar, impreuna cu Mircea Banias si Ioan Balan, la o societate comerciala, insa a spus ca este vorba despre o societate cu 17-18 angajati care se afla "pe un plus firav".

Laurentiu Mironescu le-a cerut judecatorilor sa fie pus in libertate deoarece nu reprezinta un pericol public, dovada fiind si functiile pe care le-a ocupat in trecut.

"Am fost secretar general al MAI din 6 ianuarie 2011; de la mijlocul lunii ianuarie 2011, in urma verificarilor, am primit si certificat ORNISS si am facut parte din Comisia ministeriala de combatere a evaziunii fiscale", a mai spus Mironescu.

×
Subiecte în articol: constanta protecţie port mironescu banias