x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mischie este cercetat penal

Mischie este cercetat penal

01 Mar 2004   •   00:00

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, este cercetat penal de politistii gorjeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, dupa ce Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu au cerut anchetarea sa.

Procurorii s-au autosesizat la cererea unei asociatii de presa din Gorj, Colegiul Jurnalistilor Gorjeni, care a prezentat articolele aparute in presa si fotografii care demonstreaza ca presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, lider si al PSD Gorj, a folosit doua masini ale institutiei publice in scop personal. Mischie a fost nas la o nunta al unui membru al partidului de guvernamint si, pentru a transporta mirii si nuntasii, a impodobit doua dintre autoturismele achizitionate din bani publici si le-a pus "la bataie". Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu a inaintat dosarul catre Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, prin care procurorii au cerut efectuarea de cercetari asupra presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, privind infractiunea de abuz in serviciu. Autoturismele folosite la nunta lui Cristian Baluta, fostul cameraman personal al baronului, sunt o Leganza cu nr. GJ-01-JUD si o Nubira, GJ-02-JUD. (Gabriela Mladin)

"Le folosesc cum vreau"

"Masina este pusa la dispozitia mea, pentru a merge oricand, oriunde si la orice ora, pentru a-mi usura activitatea. Recunosc ca le-am folosit la nunta si nu ma opreste nimeni sa fac acest lucru. Legea imi da voie sa folosesc masina unde doresc eu. Nu au ce sa cerceteze politistii!", a declarat Nicolae Mischie (foto). Legea insa il contrazice, intrucat exista un text de lege care interzice ca bunurile institutiei publice sa fie folosite in alte scopuri decat cele pentru desfasurarea activitatii proprii.

×
Subiecte în articol: observator