x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterul incendiatorului care ataca in Targu Jiu in fiecare zi de 7 a lunii

Misterul incendiatorului care ataca in Targu Jiu in fiecare zi de 7 a lunii

de Gabriela Mladin    |    07 Dec 2011   •   13:50
Misterul incendiatorului care ataca in Targu Jiu in fiecare zi de 7 a lunii

Interlopii s-au dezlantuit si noaptea trecuta in Targu-Jiu! Ca-n vestul salbatic, doua masini au sarit in aer, iar politia este in continuare depasita de situatie. In decurs de doar cateva minute, un jep si un mercedes s-au facut scrum dupa ce focul a fost pus de o mana criminala. Aceeasi, spun politistii care investigheaza acest caz, insa, in actiunile oamenilor legii nu mai crede nimeni. Este clar ca politistii sunt cu mult in urma infractorilor, ci avem un exemplu clar: masina si casa politistului Aurel Leustean care au fost incendiate, tot de o mana criminala, iar autorii nu sunt identificati nici pana astazi. Toate incendiile s-au petrecut noaptea, in cea de-a 7 zi a lunilor.


Teroarea a pus stapanire pe municipiul Targu-Jiu. Noaptea trecuta, alte doua masini au fost incendiate de persoane necunoscute. Cele doua apartin unor oameni de afaceri, insa, cu legaturi in lumea interlopa, sustin politistii. Primul incendiu s-a produs putin dupa ora 5,30 dimineata. Desi pompierii au venit la solicitare in doar cateva minute, masina a ars in intregime. Este vorba despre un jep care apartine unui tanar din Targu-Jiu. “Am fost solicitati sa intervenim pentru stingerea unui autoturism care a luat foc, incercam sa identificam sursa', declara Robert Popescu, de la ISU Gorj.

Chiar in momentul in care pompierii explicau incendiul de pe strada 8 Mai, unui alt autoturism i s-a pus foc, la o distanta de doar cateva strazi, in cartierul Dacia din Targu-Jiu.

Norocul ultimului proprietarul al autoturismului a fost ca a auzit cand geamul masinii a fost spart, iar rau facatorii au aruncat inauntru un cocktail Molotov. A vazut focul si a mers imediat cu un extinctor.

Cauza incendiilor, un telefon mobil
Cei doi proprietari care si-au vazut masinile incendiate sunt prieteni. Grav este ca, desi infractorii se dezlantuiau noaptea trecuta, purtatorul de cuvant al Politiei din Gorj comunica presei ca la mijloc nu este vorba de o mana criminala. A fost nevoie ca jurnalistii sa-l convinga sa vina la fata locului pentru avedea dezastrul. In final, polittii au demarat o ancheta. “S-au intocmit doua dosare penale pentru distrugere prin incendiere, urmeaza sa depistam si autorii', a precizat, in cele din urma, Daniel Tica.
La scurt timp, politistii au prezentat si un posibil suspect in cazul incendierilor de noaptea trecuta. El se numeste Alexandru Paunescu, zis Lacrima. Acesta a recunoscut ca ar fi dat foc celor dou autoturisme pentru cei cei doi proprietari au refuzat sa-I plateasca un elefon mobil.

Acestea nu sunt insa singurele rafuieli mafiote. Chiar in ziua in care se implineau 6 luni de cand masina politistului a sarit in aer, dupa ce cineva i-a pus foc, politistii aveau sa constate ca alte doua masini au fost distruse prin incendiere. Politia a refuzat, insa, sa spuna ce s-a mai intamplat in cazul celorlalte doua incendieri, masina si casa colegului lor, Aurel Leustean. Atunci, politistul si-a acuzat sefii ca ar fi pus la cale o actiune de intimidare asupra sa, comandand incendierile. Pana acum, niciunul dintre cei acuzati de Leustean nu au fost deranjati, lor nu li s-a luat nici macar o declaratie in acest sens.

7 este ziua incendierilor!
Oricum, in prinvinta incendierilor ziua de 7 s-ar putea sa aiba o legatura. Ne amintim. 7 iunie a fost data in care masina politistului leustean a fost incendiata, 7 octombrie a fost ziua in care casa aceluiasi politist a fost incendiata, iar acum 7 decembrie a fost ziua in care doua masini au fost incendiate. In toate cazurile este vorba despre o mana criminala. In aceste conditii, nu putem decat sa asteptam sa vedem ce se mai intampla pe... 7 ianuarie sau 7 februarie, depinde cand infractorul alege sa actioneze. Cat despre cei care trebuie sa-i prinda, poate ar fi mai bine sa stearga din calendar ziua de 7.

×
Subiecte în articol: targu-jiu interlopi