x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mitropolitul Clujului protestează: BOR a fost o țintă pe nedrept! În duh am fost împreună cu cei ce suferă

Mitropolitul Clujului protestează: BOR a fost o țintă pe nedrept! În duh am fost împreună cu cei ce suferă

03 Noi 2015   •   16:12

Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a declarat pentru Vocea Transilvaniei că este nevoie de compasiune vizavi de familiile celor decedați în tragedia de la clubul Colectiv, din 30 octombrie.

ÎPS Andrei a precizat faptul că preoții și credincioșii din toate parohiile care țin de Mitropolie au fost îndemnați să doneze sânge și să adune bani pentru a fi donați acestei cauze. De aceea, Mitropolitul este de părere că Biserica Ortodoxă Română (BOR) a fost o țintă “pe nedrept” a declarațiilor răutăcioase care au circulat în ultimele zile, dar timpul “va aduce lămuriri” în acest caz.

“Trebuie să avem foarte multă dragoste și compasiune față de cei ce suferă, față de tinerii care sunt acum pe patul spitalului și față de părinții lor. Nimeni nu poate suferi cu aceeași intensitate cu care suferă o mamă sau un tată când își vede copilul nenorocit. Și atunci, cred că ar trebui să fie acest cuvânt de ordine – compasiune, solidaritate, comuniune cu toți cei ce sunt în suferință. Nici nu pot spune în cuvinte cât poate spune inima în asemenea situații. Lucrul acesta trebuie să îl facă toți creștinii din țară, toți oamenii din țară pentru că încercarea aceasta a fost fără precedent. Cel puțin, noi, de când suntem pe pământ, o asemenea catastrofă nu am mai văzut. Acesta ar trebui să fie cuvântul de ordine: iubire, compasiune, rugăciune, înțelegere”, a declarat ÎPS Andrei, pentru Vocea Transilvaniei.

×