x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moartea vine de la cablu

Moartea vine de la cablu

13 Aug 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Sotia celui decedat in Valea Stanciului, judetul Dolj, in urma unei certe pornite de la o datorie la cablul tv spune ca barbatul a murit de frica pistolului cu care a fost amenintat de baiatul primarului - patron al firmei de cablu. Fiul primarului, care l-ar fi amenintat pe barba-tul mort in urma unui atac de cord la vederea unei arme, sustine impreuna cu mai multi martori ca, de fapt, nu ar fi existat nici un pistol, ci doar marturii mincinoase ale rudelor victimei. Pe de alta parte, sotia si nora celui decedat spun ca baiatul edilului din Valea Stanciului, judetul Dolj, a scos la iveala din masina un pistol "mare si negru".
CRISTINA HURDUBAIA

"Vinerea trecuta, dimineata, sotul meu, Anastasie Dadanae, s-a trezit pe la 4:30. Tot voia sa plece spre Craiova, insa s-a intors de cateva ori din drum si nu a mai ajuns la destinatie. Pe la ora 11:00 a plecat spre un magazin din sat, iar eu am ramas acasa", ne povesteste Elisabeta Dadanae, de 49 de ani. Femeia mai spune ca stia ca familia sa avea datorii catre firma de cablu din comuna, care apartine unuia dintre baietii primarului, Marian Vlad. Unul dintre angajatii firmei, Marin Butega, s-a urcat pe casa familiei Dadanae si a taiat cablul tv. "A venit, l-a taiat si a plecat", mai afirma femeia. Butega umbla prin comuna impreuna cu patronul firmei de cablu si cu inca un angajat, pentru a mai strange din datoriile oamenilor care firma. "Am vrut sa-i dau banii, era vorba de 200.000 de lei, insa ei nu au vrut sa-i ia, au spus ca nu au nevoie de banii unor cersetori", declara Elisabeta Dadanae.

CEARTA. Dupa ora 18:00, Anastasie a ajuns acasa si a parcat masina. "Baiatul primarului si ceilalti doi au venit din nou. Butega, zis Bujor, care este ruda cu noi, a plecat acasa, cica sa manance. Cand a auzit ca a venit, barbatul meu a iesit in ulita sa ii intrebe de ce a luat Bujor si mufa de la televizor, ca pe aia o cumparasem noi de la o alta firma, care a fost inainte. Si asa s-au luat la cearta. Sotul cu Marian Vlad". Rudele mortului sustin ca la un moment dat, Vlad a scos din masina o bata de baseball si a ridicat-o spre celalalt barbat, pentru a-l lovi. "M-am repezit la el si l-am prins de bata, insa a inceput sa ne ia la pumni si sa ne injure. Cand am vazut asta, m-am speriat si am inceput sa strig, eu fiind bolnava de inima. Apoi, Vlad a luat bata si a plecat, iar eu cu barbatul meu am ramas in drum. Barbatul mi-a spus sa il las un pic, ca ii este rau, el a mai avut probleme cu inima, si l-am asezat jos, ca asa mi-a zis".

DATORII. Marian Vlad ne povesteste si el varianta lui. El spune ca in urma cu vreo saptamana s-a intalnit cu victima intamplator, aducandu-i aminte ca are o datorie de jumatate de milion la cablu. "Mai avea si niste datorii, pe patru banite de porumb, de vreo 600.000 lei. I-am spus ca e timpul sa le plateasca. Dupa alte cateva zile, mai precis joi, 6 august, ne-am intalnit din nou. Eram in centrul comunei si mi-a spus ca a doua zi imi va plati toti banii". A doua zi, pe la ora 12:00, Marian Vlad a dat nas in nas, tot intamplator, cu Dadanae. "Era la un bar, bea un coniac si cand i-am readus aminte de bani, a spus ca nu ii are si ca n-am decat sa-i tai cablul". Pe la 12:30, Bujor s-a dus sa ii dea jos cablul de pe casa, acasa fiind sotia victimei. "Bujor a ramas prin zona si eu m-am dus sa-l iau pe la ora 2:00 dupa-amiaza. Eram trei, eu, Bujor si cu inca un angajat, Cristi Lusca. Nevasta lui Dadanae a venit la masina si ne-a spus ca nu o sa vad nici un leu de la ea, dupa care am plecat. Noi credem ca era bauta", spune Marian Vlad. Dupa care, sustin cei trei, au plecat cu autoturismul la marginea comunei, pentru a face incasari de la cei cu restante.

BATA. Seara au ajuns, din nou, pe strada victimei. "Noi eram intr-un papuc si strigam din casa in casa ca facem incasari. Bujor voia sa mearga acasa, asa ca a coborat din masina si s-a dus. Eu am ramas in masina, impreuna cu Cristi", continua Marian Vlad. Vorba ii este luata din gura de Bujor, care ne spune ca in timp ce se indrepta spre casa, Dadanae si nevasta-sa s-au luat de el si au inceput sa il injure. Apoi s-au dus spre masina si s-au repezit la gatul lui Vlad". Marian Vlad intareste afirmatiile lui Bujor, declarandu-ne ca in acel moment a pus mana pe o bata de baseball, pentru a se apara. "Ma dadusem deja jos si ne-vasta lui Dadanae tipa ca in gura de sarpe. Au apucat amandoi de bata si atunci a venit si nora lor si a inceput sa ma loveasca cu pumnii in spate. Si a apucat si ea de bata. Ei trageau de un capat, eu de un capat."

MORT. Bujor a aparut si el, dupa ce a fost strigat de colegii lui, in drum iesind si nevasta lui, Mariana, impreuna cu baiatul acesteia, Claudiu. A apucat bata, fiind acum doi contra trei. "Dupa ce am smuls bata, am dus-o in masina si apoi am urcat si noi. Dadanae statea pe un pod, in strada, si ne injura in continuare", spun martorii lui Marian Vlad, dupa care a pus mana pe un pietroi, pe care voia sa il arunce in masina, dar a fost oprit de nevasta. "Atunci, noi am plecat si ne-am continuat treaba pe o alta strada", mai spun Marian Vlad, Marin Butega si Cristi Lusca. Nevasta lui Bujor, care a ramas in drum, mai afirma ca i-a spus lui Atanasie Dadanae sa se potoleasca. "S-a dus spre casa, insa s-a oprit, s-a asezat pe un podet. A zis ca ii este rau. Stiam ca mai avusese vreo trei preinfarcturi si i-am spus nevestei lui sa aduca niste otet. Au trimis dupa doctor, dar cand s-a intors, era decedat", spune femeia.

APARE PISTOLUL. Dupa jumatate de ora, baiatul lui Dadanae, Sabin, a aflat de la sateni ca tatal lui a murit din cauza fiului primarului. S-a dus la Marian Vlad si i-a reprosat acest lucru, dupa care a plecat spre casa. Marian Vlad declara ca a aflat de varianta cu pistolul abia seara, cand fiind chemat la politie, a fost anchetat de niste procurori din Craiova. "Seful de post sunase la tata si ii ceruse sa aduca bata de baseball si pistolul. Arma mea, care este cu aer comprimat, era acasa, nu am scos-o din curte niciodata de cand am cumparat-o." Bujor si Vlad mai spun ca au primit indirect amenintari de la rudele decedatului. Mi s-a transmis ca pot avea 40 de bodyguarzi ca tot o sa ma omoare nepotul lui Dadanae", spune baiatul primarului din Valea Stanciului.

DISPARE PISTOLUL. Procurorii care se ocupa de caz inca mai au de anchetat in acest caz. Conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, "cercetarile continua pentru a se stabili daca exista legaturi de cauzalitate intre incidentul dintre cei doi si moartea lui Atanasie Dadanae. Se pare ca in acea zi, Marian Vlad nu ar fi avut pistolul asupra lui".

APARARE

"Eu nu stiu de unde a aparut zvonul asta cu arma. Eu nu am avut nici o arma in masina. In momentul in care, fiindu-mi frica sa nu ma raneasca, am strigat la Cristi "Adu pistolul!", in ideea ca numai asa vom putea scapa de ei. Mai ales ca in spatele meu aparuse un nepot de-al lui Dadanae, care avea un cutit in mana, dar i l-a luat cineva pana la urma, neapucand sa ma loveasca" - Marian Vlad, patron firma de cablu

ATAC

"In timp ce ne certam acolo, eu tipam, barbatul meu la fel, iar Vlad, la fel, baiatul primarului a scos un pistol si l-a ridicat spre cer, dupa ce i l-a cerut unuia dintre cei cu care era, Cristi Lusca. Dupa aceea, am vazut ca barbatul meu nu mai respira. Am trimis dupa medic, dar el deja murise. Declaratia mea este sustinuta de cea a nurorii mele, Nicoleta" - Elisabeta Dadanae, sotia decedatului
×
Subiecte în articol: plecat casa observator masina vlad dadanae bujor bata