x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur - Pelerinaj la Radu Vodă

Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur - Pelerinaj la Radu Vodă

de Loreta Popa    |    31 Mar 2008   •   00:00

În Duminica Sfintei Cruci, a treia din Postul Paştilor, credincioşii prezenţi la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti au putut fi martori ai unui pelerinaj deosebit.



În Duminica Sfintei Cruci, a treia din Postul Paştilor, credincioşii prezenţi la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti au putut fi martori ai unui pelerinaj deosebit.

Părintele Teoctist, care slujeşte la Sfânta Mănăstire Radu Vodă, prezent la acest deosebit eveniment ne-a explicat: "Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, de obicei găzduite de Paraclisul Patriarhal, au fost aduse pentru trei luni în acest lăcaş sfânt, după ce timp de alte trei luni au fost ţinute la Biserica Sfânta Ecaterina. Credincioşii prezenţi au putut astfel, participând la acest pelerinaj, să sfinţească şi icoane, precum s-a întâmplat şi în prima Duminică din Postul Mare. După trei luni probabil că Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur se vor reîntoarce la Paraclisul Patriarhal.

Credincioşii s-au rugat pentru cei dragi, pentru cei aflaţi în nevoi, dar şi pentru Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a suferit, precum se ştie, un accident la picior după Sfânta Liturghie. Sigur, credincioşii se roagă la Sfintele Moaşte ale Sfântului Nectarie Taumaturgul,găzduite în acest sfânt lăcaş, şi îşi pun în acest sfânt toată nădejdea. Mănăstirea Radu Vodă este aşezată în chiar centrul Capitalei, în imediata apropiere a Pieţei Unirii, învecinându-se cu dealul Patriarhiei. Mănăstirea este un monument de artă şi de spiritualitate românească, cu o istorie deosebit de agitată. Mănăstirea Radu Vodă este compusă din Biserică, Turnul clopotniţă, Seminarul Teologic, Ruinele Palatului Domnesc. În pronaos se păstrează pictura lui Gh. Tattarescu şi într-o frumoasă raclă părticele din Sfintele Moaşte ale Sfântului Nectarie Taumaturgul care atrag sute de credincioşi.

×
Subiecte în articol: observator