x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MOBILIZARE / Atenţie, a nins în Capitală!

MOBILIZARE / Atenţie, a nins în Capitală!

de Monica Andrei Capatos    |    09 Ian 2009   •   00:00
MOBILIZARE / Atenţie, a nins în Capitală!

Poate în această iarnă vom scăpa de celebra propoziţie "autorităţile au fost luate pe nepregătite de prima ninsoare". Primul pas a fost făcut. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat ieri cu operatorii de deszăpezire şi le-a spus să nu mai intervină doar atunci când zăpada s-a strâns în cantităţi considerabile, ci "de la primii fulgi".



"Parcul de utilaje este acelaşi şi maşinile sunt pregătite să intervină. Am verificat şi cele 30 de puncte de descărcare a zăpezii în canalizare şi am rugat să se respecte aceste puncte de colectare şi descărcare, pentru ca zăpada să nu mai fie plimbată dintr-o parte în alta", a precizat Oprescu. Programul prevede şi împrăştierea de soluţie de clorură de calciu, în situaţia apariţiei poleiului pe asfalt, dar şi curăţarea zăpezii cu pluguri şi utilaje uşoare, în maximum 30 de minute de când va începe să ningă. Dacă stratul de zăpadă depus depăşeşte zece centimetri, intervenţiile se vor realiza cu utilaje grele, punctele avute în vedere fiind în special pantele şi intersecţiile. Şi primarii de sector s-au declarat pregătiţi.

"Utilajele de deszăpezire vor interveni simultan în cele 11 cartiere – Băneasa, Bucureştii Noi – Chitila – Dămăroaia, Pajura, Gara de Nord – Nicolae Titulescu, Dorobanţi – Floreasca, Calea Griviţei, 1 Mai – Domenii, Aviatorilor, Aviaţiei, Zona Centrală, Străuleşti – Vatra Nouă.

Se va interveni cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri", a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Material antiderapant a fost împrăştiat începând de ieri-seară pe toate străzile principale din Sectorul 2, fiind mobilizate 23 de utilaje. Nici ceilalţi edili n-au stat pe gânduri. Peste 100 de utilaje şi 350 de muncitori vor asigura deszăpezirea în sezonul rece pe cele aproximativ 300 de străzi din Sectorul 4 al Capitalei. În tot Bucureştiul au fost mobilizate ieri seară 161 de utilaje de deszăpezire.

×
Subiecte în articol: observator