x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modernizarea liniei de tramvai 35 isca scandal

Modernizarea liniei de tramvai 35 isca scandal

09 Apr 2004   •   00:00

Modernizarea liniei de tramvai 35 si modificarea traficului rutier in zona industriala Bulevardul Preciziei, din Sectorul 6 al Capitalei, au iscat un intreg scandal intre reprezentantii RATB si patronii societatilor comerciale din zona.

Lucrarile la linia de tramvai au fost demarate de regia autonoma de transport, chiar daca momentele de tensiune dintre cele doua parti n-au incetat.

Ieri a avut loc o discutie intre reprezentantii autoritatii locale, RATB si ai firmelor afectate de lucrari, insa nu s-a ajuns la nici o concluzie. „Pe Bulevardul Preciziei s-a circulat de 15 ani foarte bine fara blocaje sau accidente. Traficul este unul tipic unei zone industriale, sina de tramvai fiind inglobata in carosabil. Acum a venit RATB cu varianta sa se mute liniile care in prezent sunt in mijlocul strazii pe partea dreapta si sa se reduca capacitatea de trafic auto", ne-a spus Constantin Vasilache, director general SC Prefabricate SA. Cele doua benzi care urmeaza sa fie destinate traficului auto sunt mai inguste decat cele existente in prezent, impiedicand astfel desfasurarea activitatilor comerciale in conditii normale.

„Tramvaiul trebuie sa dea prioritate masinilor pentru a intra in incinta societatilor, lucru care va bloca circulatia. Vrem ca drumul sa fie lasat la fel de lat", a adaugat Constantin Vasilache.

Pentru modernizarea liniei 35, Primaria Capitalei a luat un imprumut de la Banca Europeana de Investitii, iar proiectul initial a fost aprobat chiar de primarul Sectorului 6, Dan Darabont, prezent ieri la discutii. Intre timp, lucrurile au avansat si s-a cumparat din Franta inclusiv sina de tramvai. Se pare ca singura solutie va fi in instanta.

Monica Andrei

×
Subiecte în articol: observator