x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificarea Codului Fiscal, aprobată săptămâna viitoare - surse

Modificarea Codului Fiscal, aprobată săptămâna viitoare - surse

04 Iul 2022   •   15:15
Modificarea Codului Fiscal, aprobată săptămâna viitoare - surse

Modificările la Codul Fiscal vor fi aprobate săptămâna viitoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Premierul ar fi cerut Ministerului de Finanțe „o formulă aplicabilă pentru supraimpozitarea pensiilor speciale”.

„Suntem obligați prin PNRR să aplicăm cota unică și să renunțăm la excepții. Modificările la Codul Fiscal vor fi puse azi (luni - n.r.) în transparență și vor fi aprobate săptămâna viitoare. Creșterile de colectare la TVA pe anul trecut au fost de 8,4%. Colectarea a fost cu 8 miliarde mai mare. România are cea mai mică colectare de la nivel european: 26%”, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Astfel, modificările vizează impozitări la jocurile de noroc: 10% sub 3000 lei, 20% - între 3000 - 10 000 lei și ce depășește 10 000- 40%. De asemenera, taxele plătite de firme vor fi majorate cu 40%.

De asemenea, potrivit modificărilor, se va aplica TVA de 5% pentru locuințele cumpărate cu o valoare de maximă 600.000 de lei și o suprafață de cel mult 120 metri pătrați.

Sursele citate precizează că liberalii nu s-au opus supraimpozitării pensiilor speciale, ci au cerut o soluție legală.

„Am cerut Ministerului de Finanțe să vină cu o formulă aplicabilă pentru supraimpozitarea pensiilor speciale. Este o temă falsă, PNL nu s-a opus niciodată în coaliție supraimpozitării pensiilor speciale. Să vină Ministerul Finanțelor cu o varianta clară. Tot ce depășește salariul președintelui sa fie impozitat- pensie specială. În PNRR se prevede eliminarea pensiilor speciale”, au mai declarat sursele menționate.

Potrivit acestora, sistemul de impozitare nu va fi modificat în următiorii 3-5 ani.

 

(sursa: Mediafax)

×