x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moment istoric pentru credincioși: Maica Tereza va fi canonizată!

Moment istoric pentru credincioși: Maica Tereza va fi canonizată!

04 Sep 2016   •   10:00
Moment istoric pentru credincioși: Maica Tereza va fi canonizată!
Maica Tereza va fi canonizată în cadrul unei ceremonii oficiate de Papa Francisc, la care vor participa 13 șefi de stat și de guvern. Totodată, peste 100 de mii de oameni vor fi prezenți la eveniment, printre care și 600 de jurnaliști.
 
Născută într-o familie de albanezi, Maica Tereza a spus despre ea că este ”un creion în mâna Lui Dumnezeu”. Și-a dedicat întreaga viață semenilor săi, a îngrijit copii și bolnavi, le-a oferit adăpost și a convins autoritățile să facă donații pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.
 
Maica Tereza de Calcutta, pe numele de botez Agnes Gonxha Bojaxhiu, s-a născut la 26 august 1910, la Skopje, oraș aflat la vremea aceea sub ocupație otomană, în prezent capitala Macedoniei. Părinții săi, de origine albaneză, erau devotați bisericii catolice și implicați în toate acțiunile acesteia.
 
Pe când avea doar 8 ani, tatăl său a murit, iar ea s-a apropiat foarte mult de mamă, o persoană foarte pioasă și plină de compasiune față de semenii săi, care i-a insuflat fiicei sale spiritul actelor de caritate.
 
Mesajul ei era cât se poate de simplu: "cei săraci trebuie să știe că-i iubim".
 
S-a dedicat în întregime semenilor săi, îngrijind copii sau alinând suferințe, a deschis o școală în aer liber și o casă pentru cei fără adăpost și a convins autoritățile locale să facă donații pentru această cauză.
 
 Prin eforturile Maicii Tereza, milioane de bolnavi și muribunzi au primit adăpost și au fost tratați în dispensare mobile sau în clinici specializate și sute de mii de copii abandonați au fost îngrijiți și dați spre adopție.
 

×
Subiecte în articol: maica tereza canonizare