x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moţiunea de cenzură, citită în Parlament

Moţiunea de cenzură, citită în Parlament

20 Oct 2010   •   00:00
Moţiunea de cenzură, citită în Parlament

Textul moţiunii de cenzură, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a fost depus luni şi semnat de 209 parlamentari de la PSD, PNL şi PC. Moţiunea a fost citită astăzi în şedinţa comună a celor două Camere. Peste o săptămână, documentul va fi supus votului.

UPDATE: "Moţiunea nu este una ideologică, este un act de sancţionare a actualei guvernări asumat de actuala opoziţie şi susţinut de majoritatea românilor care consideră că România merge către o direcţie greşită. Guvernarea Băsescu, Boc, Udrea Anastase trebuie să plece", a spus Nicolăescu.

"După căderea guvernului BUBA dorim să realizăm un guvern de criză care să îşi asume două obiective: măsuri pentru salvarea economiei şi alegeri anticipate. Moţiunea nu este doar o formă de luptă parlamentară. cei are vor vota pentru această moţiune votează pentru stoparea condamnării la sărăcie şi faliment a multor români. Cei care vor vota împotrivă vor trebui să îşi asume dezastrul", a declarat deputatul Eugen Nicolăescu de la tribuna Camerei Deputaţilor.

"Ţara are nevoie de o nouă abordare, de o nouă viziune în ceea ce priveşte soarta sa şi a cetăţenilor săi. Un nou contract social presupune construcţia unui alt guvern capabil să inspire încredere compatrioţilor noştri. Este şansa recredibilizării clasei politice româneşti", a mai adăugat Nicolăescu.

UPDATE: La şedinţă sunt prezenţi 283 de parlamentari din 470. Textul moţiunii de cenzură este citit, în acest moment, de viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu. El a spus că ar fi dorit să îl salute şi pe premierul Emil Boc, dar acesta nu este prezent, nu tratează cu respect Parlamentul.

În moţiune sunt prezentate zece motive pentru care Cabinetul condus de Emil Boc ar trebui demis.



Astfel, Opoziţia acuză dezastrul economic, aservirea Executivului, instalarea unui sistem clientelar în România, dar şi politica haotică şi fiscalitatea excesivă. De la începutul anului, România s-a împrumutat cu 600 de euro pe secundă, spun autorii moţiunii. Pentru ca moţiunea să treacă, iniţiatorii ei trebuie să atragă de partea lor şi parlamentari din arcul puterii. De cealaltă parte, liderii PDL cred că un eventual succes al moţiunii ar deschide drumul către alegerile anticipate.

În acest moment, raportul de putere din Parlament este în favoarea PDL, care e susţinut de parlamentarii UNPR şi de la minorităţile naţionale. Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc pe 27 octombrie.

×
Subiecte în articol: observator