x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Motivul HALUCINANT pentru care judecătorii au lăsat în libertate un individ acuzat de trafic de persoane

Motivul HALUCINANT pentru care judecătorii au lăsat în libertate un individ acuzat de trafic de persoane

09 Mar 2013   •   11:18
Motivul HALUCINANT pentru care judecătorii au lăsat în libertate un individ acuzat de trafic de persoane
Sursa foto: foto: pressalert.ro

Tribunalul Timiş a făcut publică motivarea în cazul lăsării în libertate a lui Ionel Crăciun, membru al clanului ţigănesc “Diamant” reţinut de DIICOT sub acuzaţia de trafic de persoane şi aderare la un grup infracţional organizat - informează Pressalert.

Crăciun, alături de alţi membrii ai clanului condus de socrul său Novacovici Trifu, zis “Diamant”, a exploatat mai multe persoane pe care le-a pus să muncească în Germania fără a-i plăti, obligându-le să împartă fluturaţi pentru cumpărarea de maşini, ulterior cetăţenii germani fiind induşi în eroare de membrii clanului.

După ce DIICOT a pus sechestru pe palatul lui “Diamant”, acesta l-a trimis pe Crăciun şi pe un alt ginere de-al său să facă presiuni asupra uneia dintre victime să-şi retragă acuzaţiile, cu o zi înainte de a fi ridicaţi de DIICOT. “Ameninţarea adresată a fost foarte convingătoare deoarece l-a determinat pe acesta să apeleze din nou la organele de anchetă cerând protecţie în acest sens”, se arată în motivare.

Judecătorul Ioan Popescu a constatat faptul că sunt probe care să dovedească săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, însă a decis să nu-l aresteze deoarece “infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului, deşi extrem de grave, nu există nici o probă în sensul că lăsarea în libertate a inculpatului ar determina o reacţie negativă din partea societăţii într-o asemenea manieră încât să justifice o privare de libertate a acestuia”.

Dar "pledoaria" pentru lăsarea în libertate a lui Crăciun nu s-a oprit aici. Vezi ce alte motive a găsit judecătorul

×
Subiecte în articol: clan diamant