x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Multe anulări la vacanţele de primăvară şi de Paşte, pe fondul pandemiei

Multe anulări la vacanţele de primăvară şi de Paşte, pe fondul pandemiei

20 Mar 2020   •   15:32
Multe anulări la vacanţele de primăvară şi de Paşte, pe fondul pandemiei

Românii şi-au anulat cel mai mult vacanţele de primăvară şi Paşte. Căutările de pachete turistice ale unui turoperator au scăzut cu 35% faţă de anul trecut. În 5% dintre cazuri, vacanţele au fost anulate.

Turoperatorul Cocktail Holidays se confruntă în această perioadă cu o serie de anulări şi amânări a pachetelor turistice care ar fi trebuit să se desfăşoare luna aceasta şi în aprilie, cu ocazia Paştelui, anunţă compania într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În această perioadă de criză, aproximativ 75 de vacanţe au fost anulate, în timp ce de trei ori mai multe au fost amânate, anunţă Turoperatorul Cocktail Holidays.

De asemenea, căutările de pachete turistice pe site-ul turoperatorului au scăzut cu 35% faţă de perioada similară a anului trecut.

Din cauza pandemiei de coronavirus, cele mai afectate destinaţii sunt cele din Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) şi din Vestul Europei (Italia, Spania, Franţa).

Turiştii români care aveau deja cumpărate pachete turistice (city break-uri, circuite sau sejururi) cu plecare în perioada martie-aprilie au solicitat turoperatorului anularea acestora.

Acolo unde amânarea plecării nu a fost posibilă (în 5% dintre cazuri), vacanţele au fost anulate.

În cazul pachetelor estivale, planificate în perioda iunie-septembrie 2020, nu au existat încă solicitări de anulare, ci doar intrebări referitoare la situaţia actuală şi cum se preconizează a se proceda pe viitor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vacante anulari