x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muncitori prinşi sub armături, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Muncitori prinşi sub armături, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului

14 Mar 2012   •   08:06
Muncitori prinşi sub armături, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Patru muncitori au fost prinsi sub armaturile de fier beton pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului. Cei patru au mai multe traumatisme, iar unul a suferit si un traumatism cranian, a precizat medicul Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti. In momentul de fata autoritatile cauta si alte persoane care ar putea sa fie prinse sub armaturi.

"Mai multi barbati au fost prinsi de armaturi fier beton. Se verifica simultan ca nu cumva sa mai existe si alte persoane", a spus Daniel Vasile purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica, a spus ca accidentul de munca a avut loc in jurul orei 10.30, dupa ce armatura aferenta unei grinzi din radierul Catedralei Mantuirii Neamului a cazut si a prins sub ea patru muncitori ai societatii Bogart.

"Doi dintre muncitori au iesit singuri de sub armatura cazuta si au avut nevoie doar de ingrijiri medicale la fata locului din partea unui echipaj SMURD. Ceilalti doi muncitori au fost scosi imediat de sub armatura de catre colegii de munca si transportati de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale, iar in prezent sunt in afara oricarui pericol", a mai spus preotul Constantin Stoica.

Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei, in momentul producerii accidentului, muncitorii purtau echipamentul obligatoriu de protectie, iar responsabilii cu protectia, securitatea si sanatatea muncii ai Patriarhiei Romane si ai societatii Bogart erau prezenti pe santier.

"Patriarhia Romana se roaga pentru sanatatea muncitorilor implicati in acest accident si va continua sa supravegheze constructorul in asigurarea standardelor de protectie a muncii, obligatie care ii revine prin contractul de executie a lucrarilor incheiat", a adaugat preotul Constantin Stoica.

Echipajele medicale venite la fata locului le-au acordat muncitorilor raniti primele ingrijiri medicale, iar doi dintre acestia au fost transportati la spitalele Elias si Bagdasar-Arseni, pentru investigatii.

×