x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină

Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină

10 Oct 2021   •   11:30
Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină

Municipiul Drobeta-Turnu Severin și localitățile aparținătoare vor intra în carantină începând de luni. Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mie.

Municipiul Drobeta-Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta-Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, la ora 20.00. Carantina va fi impusă timp de două săptămâni.

Decizia s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică din Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.

În timpul carantinei, cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, restaurantele, barurile, teatrele și cazinourile vor fi închise, iar petrecerile private vor fi interzise.

De asemenea, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Totodată, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carantina