x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Culturii vrea un muzeu al Revoluţiei, la Timişoara

Ministrul Culturii vrea un muzeu al Revoluţiei, la Timişoara

16 Mar 2013   •   20:03
Ministrul Culturii vrea un muzeu al Revoluţiei, la Timişoara

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că doreşte înfiinţarea unui muzeu al Revoluţiei la Timişoara, prin modernizarea şi extinderea clădirii în care funcţionează în prezent Memorialul Revoluţiei, spunând că obiectivul ar putea fi inaugurat în decembrie 2014.

"Efortul de început va reveni Ministerului Culturii, e o responsabilitate asumată, din bugetul public. În toamnă vom începe faza de proiectare tehnică pentru care deja avem bani, urmând ca de la anul viitor să reabilităm clădirea actualului Memorial al Revoluţiei. Mai realist şi mai simbolic e să inaugurăm acest Muzeu al Revoluţiei în decembrie 2014, la 25 de ani de la Revoluţie. Asta ne va da timp să facem o proiectare bună, să o punem în dezbatere, să îmbunătăţim proiectul ca în cursul anului viitor să putem începe execuţia", a declarat ministrul Barbu, potrivit Mediafax.

Muzeul ar urma să fie construit prin modernizarea şi extinderea clădirii în care funcţionează în prezent Memorialul Revoluţiei.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că deocamdată costurile nu se cunosc.

În prezent, la Timişoara funcţionează Memorialul Revoluţiei, o instituţie finanţată de Ministerul Culturii care a adunat documente, fotografii şi mărturii din timpul evenimentelor din Decembrie 1989 de la Timişoara. Acest Memorial al Revoluţiei funcţionează într-o clădire aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

×