x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muzeul Naţional al Hărţilor face apel pentru proiecte

Muzeul Naţional al Hărţilor face apel pentru proiecte

de Diana Scarlat    |    09 Noi 2017   •   18:27
Muzeul Naţional al Hărţilor face apel pentru proiecte

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, din București, lansează un apel de proiecte culturale educative, pentru perioada noiembrie - decembrie 2017, prin care își propune să valorifice patrimoniul propriu prin activităţi destinate celor mai tineri vizitatori, să faciliteze accesul la cultură copiilor şi adolescenţilor şi să sprijine dezvoltarea unor programe de calitate, în colaborare cu organizații cu profil cultural-educativ, artiști independenți, specialiști în domenii conexe educației și culturii.

MNHCV oferă cadrul de desfăşurare, instrumentele de documentare necesare pentru realizarea activităţilor şi sprijină organizarea unui număr de până la 10 programe educative, care să reuneească peste 100 de copii şi adolescenţi. Propunerile sunt aşteptate până pe data de 19 noiembrie 2017. Tema proiectelor trebuie să fie în legătură cât mai strânsă cu specificul şi patrimoniul muzeului, dar şi cu evenimentele speciale ale lunii decembrie.

Muzeul Hărților și Cărții Vechi a fost înființat, la București, în anul 2003. Toate hărțile expuse sunt realizate manual, pe placă metalică, atacate cu acizi, apoi imprimate și colorate manual, conform tehnicilor tradiționale de gravură. Pe langă expoziția permanentă, muzeul găzduiește și o serie de expoziții temporare și ateliere educative.

Unul dintre cei care și-au adus contribuția la realizarea vitraliilor muzeului este fostul director, Octavian Ion Penda, artist cunoscut contemporanilor ca autor al gravurii de pe actuala bancnotă de 500 de lei. Tavi Penda, cu ajutorul caruia a fost înfiițat Muzeul Hărtilor, a fost un adevarat om al Renașterii: pictor și gravor, sculptor și medalist, ceramist și sticlar, scriitor și profesor.

 

 

×