x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năstase, despre acţiunea din vămi: "Miroase de la o poştă a conflict deschis în PDL"

Năstase, despre acţiunea din vămi: "Miroase de la o poştă a conflict deschis în PDL"

11 Feb 2011   •   11:25
Năstase, despre acţiunea din vămi: "Miroase de la o poştă a conflict deschis în PDL"
151276-.jpgPreşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, este de părere că în spatele acţiunilor în care sunt implicate vămile se desfăşoară "o confruntare acerbă pentru controlul PDL". Potrivit acestuia, dacă "banii intraţi în buzunarele PDL" ar fi intrat la bugetul statului, n-ar fi fost nevoie de tăieri de salarii şi de pensii sau de mărirea TVA.

"Chestia asta cu vămile, că numai aşa pot să-i spun, miroase de la o poşta a conflict deschis în PDL. Băieţii au început să se faulteze dur şi o fac aşa cum îi stă bine unui partid care debordează de democraţie, folosind instituţiile statului. Lupta anti-corupţie este doar un joc de imagine. În spatele ei se desfaşoară o confruntare acerbă pentru controlul partidului. La suprafaţă însă avem o perdea de fum, pe care Traian Băsescu o creează de zor. Acesta se află într-o evidentă pierdere de aderenţă politică, fapt care îl face să devină incoerent", a afirmat liderul CN al PSD, într-o postare pe blogul personal.

Adrian Năstase atrage atenţia că toată această chestiune a vămilor a surprins prin numărul mare de vameşi şi politisti reţinuţi, precum şi prin nivelul 'aiuritor' al şpăgilor, însă nimeni nu s-a întreabat cât de mare este evaziunea fiscală în acest caz.

"Nimeni nu spune nimic despre gaura pe care au creat-o în buget mărfurile nefiscalizare, gaura pentru care au fost tăiate salariile, a fost majorat TVA-ul şi s-au diminuat pensiile. Adevărul care trebuie spus este următorul: în vreme ce clientela PDL îşi umplea buzunarele, bugetul statului a devenit tot mai sărac!! Peticirea acestui buget prădat de clientela portocalie s-a făcut cu banii pensionarilor, a bugetarilor şi a românilor simpli, care acum se chinuie să supravieţuiască. Dacă banii intraţi în buzunarele PDL ar fi intrat la bugetul statului, n-ar fi fost nevoie de tăieri de salarii şi de pensii sau de mărirea TVA", a spus Năstase, potrivit Agerpres.

Adrian Năstase îl acuză pe şeful statului că 'minte cu neruşinare' atunci când afirmă că operaţiunea din vămi 'este expresia unui mecanism instituţional ce nu are nicio miză politică'.

"Având în vedere evaziunea fiscală pe care o tolerează de aproape 7 ani, poate Băsescu să spună că a făcut ceea ce era necesar pentru a nu tăia pensiile şi salariile? Cu siguranţă poate. Ticăloşia şi lipsa de caracter îi permit să mintă fără să clipească", a afirmat Adrian Năstase.

Liderul Consiliului Naţional al PSD s-a întrebat retoric de ce organele de urmărire penală nu au desfăşurat operaţiunile concomitent în toate punctele vamale şi de ce nu s-a 'început' cu vama Constanţa sau Vama Bucureşti 'unde se intră cu tancuri petroliere şi tiruri cu produse alimentare, tutun, etc., iar 'bugetul' nu este doar de ordinul unei găleţi'.

"Cred că este, mai curând, o operaţiune de spălare a urmelor. S-au încheiat campaniile de sprijin pentru campaniile electorale ale lui Băsescu şi ale PDL. Oare atunci Băsescu nu ştia ce se întâmplă în vămi sau banii respectivi au fost utili atunci pentru 'convingerea' electoratului? Cum s-a întâmplat şi mai târziu, în Argeş, la Vultureşti şi în alte alegeri partiale. Se pare că Băsescu i-a lăsat pe vameşi să lucreze pentru PDL şi pentru el vreo şase ani, ca să aiba probe materiale cât mai multe... Expimându-şi puternic 'voinţa politică' de luptă împotriva corupţiei şi de toleranţă zero faţă de depolitizarea vămii", a conchis Năstase.

×