x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă, mesaj după anunțul privind decesul lui Navalnîi: o pierdere tragică

Nicolae Ciucă, mesaj după anunțul privind decesul lui Navalnîi: o pierdere tragică

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   14:16
 Nicolae Ciucă, mesaj după anunțul privind decesul lui Navalnîi: o pierdere tragică
Sursa foto: Facebook

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj imediat după anunțul privind decesul disidentului rus Alexei Navalnîi. O pierdere tragică, o voce fermă pentru democrație care nu va fi uitată, a transmis Ciucă.

Mesajul a fost trimis pe platforma X.

„Profund întristat de vestea trecerii lui Alexei Navalnîi. O voce fermă pentru democrație și transparență în Rusia, lupta sa împotriva corupției și pentru drepturile omului nu va fi uitată. Această pierdere tragică subliniază necesitatea urgentă a unei democrații reale în Rusia”, a scris Nicolae Ciuca pe rețeaua de socializare.

Serviciul Federal de Penitenciare din Rusia a transmis că disidentul a murit vineri.

„La 16 februarie 2024, în colonia corecțională nr. 3, condamnatul A A Navalny s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul condamnatului”, se concluzionează”, se arată într-un comunicat preluat de Sky News.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de 30 de ani pentru diferite infracțiuni despre care el a susținut că sunt înscenate cu scop politic.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Navalnîi ciuca mesaj