x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Negocieri la sânge! România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spațiul Schengen

Negocieri la sânge! România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spațiul Schengen

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2022   •   10:46
Negocieri la sânge! România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spațiul Schengen

România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spațiul Schengen, spun surse guvernamentale: „Negociem până în ultimul moment. Austria este complet izolată la nivel european”.

„România va cere un vot pe aderarea la Schengen la consiliul JAI de mâine (joi - n.r.). Rămânem ferm implicați și angajați în negocieri. Negociem până în ultimul moment. Austria este complet izolata la nivel european și vom continua toate demersurile posibile pe care le putem face”, spune pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Austria a rămas singurul stat care se opune aderării României la Spațiul Schengen.

„Încă se discută, încă se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI. Acolo se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci e nevoie de negocieri. Încă se discută pe textul acelei decizii și noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, a spus marți președintele Klaus Iohannis despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, își menține dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Ministrul a contrazis marți informațiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniștrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: romania aderarea la Schengen