x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Negrescu: Cipru și Croația au PNRR aprobat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți

Negrescu: Cipru și Croația au PNRR aprobat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți

09 Iul 2021   •   10:34
Negrescu: Cipru și Croația au PNRR aprobat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți

Cipru și Croația sunt ultimele state care au PNRR aprobat de Comisia Europeană, chiar dacă PNL și USR afirmă că vor fi aprobate în septembrie, transmite Victor Negrescu: „Dacă muncești, poți avea planul evaluat și acceptat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți”

„Cipru și Croația sunt ultimele state care au planul aprobat de Comisia Europeană demonstrând faptul că și pe parcursul vrei, dacă muncești, poți avea planul evaluat și acceptat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți. Aprobarea celor două planuri demontează minciuna lansată de PNL-USR, conform căreia planul Ciprului și cel al Croației, la fel ca și al României, vor fi aprobate în septembrie. Asta dovedește că actualii guvernanți nu înțeleg nimic”, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

El adaugă că România a cerut prelungirea perioadei de analiză pentru PNRR.

„Adevărul este că România a cerut prelungirea perioadei de analiză pentru PNRR deoarece actualul guvern nu a fost capabil să furnizeze răspunsuri adecvate la criticile Comisiei Europene. Mai grav este că Ministerul Finanțelor era o instituție cheie pentru finalizarea #PNRR și realizarea procedurilor financiare legate de plan. Schimbarea ministrului riscă să conducă la noi întârzieri privind implementarea PNRR. PS: Și al Sloveniei a fost aprobat deși pe tabelul USR scrie altceva.”, conchide Negrescu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PNRR