x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Iuruc, 11 ani inchisoare

Nelu Iuruc, 11 ani inchisoare

03 Apr 2004   •   00:00

Administratorul firmei „Stenel Trade" Constanta, Nelu Iuruc, cercetat in cazul rambursarilor ilegale de TVA, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanta, la 11 ani de inchisoare cu executare.

Alaturi de Iuruc a fost gasit vinovat cumnatul sau, Dumitru Alexe, asociat la „SC Elamih Star", care a fost condamnat la zece ani de detentie, si administratorul firmei „Dumfan Construct", Dumitru Stefan - care va executa o pedeapsa de sase ani de inchisoare.

OBLIGATII. Potrivit deciziei de ieri a instantei, cele trei persoane, acuzate de inselaciune, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, sunt obligate sa plateasca prejudiciul cauzat statului in valoare de aproape 16 miliarde de lei.

RECHIZITORIU. Nelu Iuruc a solicitat si obtinut in mod ilegal de la Administratia Financiara, in cursul lunii martie 2002, restituirea TVA in valoare de 14,2 miliarde lei, in patru transe, pentru constructia in care se afla sediul societatii „Stenel Trade".

Dupa cercetari s-a constatat ca societatea nu putea sa solicite restituirea TVA, in momentul solicitarii rambursarii taxei constructia fiind deja finalizata.

SOLICITARI. La ultimul termen de judecata, reprezentantul Parchetului a solicitat instantei sa constate ca persoanele implicate in cazul rambursarilor ilegale de TVA sint vinovate si sa le condamne la pedepse privative de libertate.

La randul sau, apararea a cerut ca dosarul sa fie restituit procurorilor pentru a fi conexat cu dosarul vizandu-i pe inspectorii fiscali care au acordat rambursarea de TVA sau ca inculpatii sa fie achitati.

Hotararea de ieri a instantei Tribunalului Constanta va putea fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

ALTE INFRACTIUNI. Nelu Iuruc este cercetat in alte doua dosare penale aflate pe rolul instantelor constantene, fiind acuzat de implicare in furturile masive de combustibil din conductele Petrotrans, precum si de afaceri ilegale cu bauturi alcoolice.
Carmen Vintila

×
Subiecte în articol: observator