x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicoale Văcăroiu, validat ca preşedinte al Curţii de Conturi

Nicoale Văcăroiu, validat ca preşedinte al Curţii de Conturi

14 Oct 2008   •   00:00
Nicoale Văcăroiu, validat ca preşedinte al Curţii de Conturi
Văcăriou a fost validat în funcţia de preşedinte şi, totodată, consilier al Curţii de Conturi de către Comisiile Reunite de Buget şi Finanţe. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, va merge la Curtea de Conturi indiferent dacă numirea consilierilor se va face pe legea veche de organizare şi funcţionare a Curţii sau pe o alta nouă, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru.

DESPĂRŢIRE. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat astăzi, că se va despărţi "cu mare greutate" de Senat, for unde a exercitat timp de 12 ani diferite funcţii, inclusiv cea de preşedinte. "12 ani înseamnă foarte mult din activitatea fiecăruia dintre noi, mai ales că aceşti 12 ani au însemnat muncă. M-am ataşat de colegi, am avut o echipă bună, nu mă refer numai la colegii mei din PSD, ci la faptul că am avut o colaborare excelentă cu toţi. De fiecare dată când am fost ales în funcţia de preşedinte, am promis că voi fi un preşedinte al tuturor senatorilor şi cred că am încercat să fac acest lucru şi sper că în mare parte am reuşit", a declarat Nicolae Văcăroiu, citat de Mediafax.
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, va merge la Curtea de Conturi indiferent dacă numirea consilierilor se va face pe legea veche de organizare şi funcţionare a Curţii sau pe o alta nouă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru. Preşedintele Traian Băsescu a contestat, vineri, la Curtea Constituţională, proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi. Şeful statului a cerut, în 2 iulie, reexaminarea legii, însă Parlamentul a respins modificările propuse de preşedinte. Potrivit Constituţiei, singura cale de atac a lui Băsescu rămăsese sesizarea CC. Modificarea Legii Curţii de Conturi a mai fost contestată la Curtea Constituţională de 60 de parlamentari, însă Curtea a decis, la 1 octombrie, cu unanimitate de voturi, că este constituţională. Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei au decis, luni, ca votul asupra numirii membrilor Curţii de Conturi să se facă miercuri, în şedinţa comună, în baza legii în vigoare, cei 18 membri urmând să fie audiaţi marţi de comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere. (V.A.)

×