x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă mesaj după decesul lui Eugen Simion: Cultura românească este astăzi în doliu

Nicolae Ciucă mesaj după decesul lui Eugen Simion: Cultura românească este astăzi în doliu

18 Oct 2022   •   20:34
Nicolae Ciucă mesaj după decesul lui Eugen Simion: Cultura românească este astăzi în doliu

Cultura românească este astăzi în doliu, spune premierul Nicolae Ciucă, după ce academicianul Eugen Simion a decedat, marți, la vârsta de 89 de ani.

„Cultura românească este astăzi în doliu pentru Eugen Simion, remarcabil istoric literar, academician și un reper al societății românești”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Eugen Simion a fost președinte al Academiei Române în perioada 1998-2006.

„Excepționalul profesor Simion a reprezentat un element de echilibru pentru cultura contemporană și sursă de inspirație pentru oamenii de litere. Eugen Simion rămâne filologul de vocație, care a transformat dragostea pentru limba și literatura română în esență a vieții și rostului său în această lume. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, mai spune Ciucă.

Eugen Simion a fost un critic și istoric literar, editor, eseist, profesor universitar și era membru titular al Academiei Române. De altfel, el a condus în calitate de președinte Academia Română în perioada 1998 - 2006. S-a născut în Chiojdeanca, județul Prahova, și s-a stins la Spitalul elias, unde era internat din cauza unor probleme medicale. Academicianul avea 89 de ani, împliniți în 25 mai.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca eugen simion