x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă explică votul liberalilor pentru Ligia Deca

Nicolae Ciucă explică votul liberalilor pentru Ligia Deca

03 Oct 2022   •   14:37
Nicolae Ciucă explică votul liberalilor pentru Ligia Deca

 Premierul Nicolae Ciucă explică votul conducerii PNL pentru Ligia Deca: este în măsură să continue calendarul de dezbatere și aprobare a legilor Educației, scrie Mediafax

„Am votat propunerea ca dna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației, dânsa fiind o persoană care a lucrat și care a participat, în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației în timpul procesului de elaborare și după aceea în timpul dezbaterilor publice. Este în măsura să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finele lunii octombrie acesta să fie aprobat și înaintat Parlamentului pentru dezbatere”, a spus Ciucă.

Întrebat de ce o propunere din afara PNL, Ciucă a explicat: „Tocmai pentru că am căutat să avem un om care știe conținutul pachetului de legi și este în măsura să preia din mers dinamica calendarului astfel încât pachetul de legi să intre la timp, așa cum ne-am asumat”.

Ligia Deca a fost votată, luni, în şedinţa conducerii PNL, pentru a prelua portofoliul ministerului Educaţiei. S-au înregistrat doar două voturi de abţinere, care au venit din partea lui Florin Cîţu şi Florin Roman. Ligia Deca a participat la şedinţa BPN al PNL.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca