x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Joi depunem memorandumul inițial la OCDE, document foarte important

Ciucă: Joi depunem memorandumul inițial la OCDE, document foarte important

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   12:28
Ciucă: Joi depunem memorandumul inițial la OCDE, document foarte important
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Nicolae Ciucă anunță că joi va fi depus la sediul OCDE de la Paris, Memorandumul inițial pentru aderarea României la această organizație:

„Doresc să precizez și totodată să mulțumesc tuturor ministerelor și instituțiilor implicate pentru modul în care au înțeles să își îndeplinească sarcinile ce le-au revenit în întocmirea și realizarea memorandumului inițial pe care mâine, 15 dec, îl vom depune la sediul OCDE de la Paris”, anunță Nicolae Ciucă.

Șeful Executivul afirmă că memorandumul inițial este „un demers național” pe care l-a asumat încă de la începutul guvernării.

„Pe parcursul acestui an, în iunie am reușit să obținem aprobarea foii de parcurs. Iată că astăzi, până la sfârșitul anului, putem să anunțăm că mâine vom depune memorandumul inițial, document foarte important de care depinde coerența parcursului până la momentul derulării etapelor de clarificare și verificare pentru îndeplinirea standardelor OCDE, iar în final să putem să facem parte din rândul țărilor care asigură 90% din volumul total de investiții străine la nivel mondial”, încheie Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă memorandum ocde