x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, despre Schengen: Nu a apărut nicio modificare

Ciucă, despre Schengen: Nu a apărut nicio modificare

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2022   •   15:30
Ciucă, despre Schengen: Nu a apărut nicio modificare
Sursa foto: Lucian Alecu

Față de informațiile de miercuri nu a apărut niciun fel de modificare, spune premierul Nicolae Ciucă: ”Avem nevoie ca și Austria să înțeleagă că e nevoie de o soluție, nu neapărat o soluție tehnică, ci și o soluție politică”.

„Față de comunicatul pe care l-am dat ieri (miercuri - n.r.) nu a apărut niciun fel de modificare. Ne exprimăm în continuare încrederea că așa cum toate țările europene, mai puțin Austria, au înțeles și susțuin aderarea pe merit a țării noastre la spațiul Schengen vom avea un vot în final, vot care sperăm să fie pozitiv, iar în momentul în care vom avea finalizat acest Consiliu, vom ieși și vom face comunicatul în concordanță cu decizia Consiliului JAI”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul afirmă că România a făcut eforturi pentru a îndeplini toate cerințele și standardele aquisului Schengen.

„Acest lucru a fost confirmat de facto de către comisiile de verificare în octombrie și noiembrie și de celelalte activități pe care țara noastră le-a desfășurat și pe care cu certitudine va continua să le desfășoare, pentru că susțimen ferm valorile europene. Faptul că în acest moment cu toții recunoaștem că există o problemă legată de migrație, trebuie ca împreună să găsim și soluții. Doar prezentarea problemei nu rezolvă situația. Ca atare avem nevoie ca și Austria să înțeleagă că e nevoie de o soluție, nu neapărat o soluție tehnică, ci și o soluție politică”, încheie Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă schengen