x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă: Suntem în măsură să ne garantăm securitatea și apărarea

Nicolae Ciucă: Suntem în măsură să ne garantăm securitatea și apărarea

23 Feb 2022   •   11:21
Nicolae Ciucă: Suntem în măsură să ne garantăm securitatea și apărarea
Sursa foto: gov.ro

România a luat toate măsurile și s-a coordonat cu aliații din NATO și Uniunea Europeană astfel încât premierul a spus că țara noastră este în măsură să garanteze securitatea și apărarea.

Nicolae Ciucă a spus, miercuri, că vrea să îi asigure pe toți românii că la nivel instituțional au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile CSAT, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

„Sunt măsuri pe care le-am coordonat cu aliații noștri și, desigur, cu statele membre ale UE. Au fost deja întocmite planurile necesare, verificarea mijloacelor și mecanismelor interne și aliate. Le solicit în continuare tuturor miniștrilor cu responsabilități în domeniu să continue analiza și desigur partea de evoluție a situației, fiind în continuare nevoie de coordonare și vigilență, astfel încât să putem să asigurăm cetățenii că suntem în măsură să ne garantăm securitatea și apărarea”, a spus Ciucă.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă