x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan a autorizat lucrările de reconfigurare la clădirea Bucharest Financial Plaza

Nicuşor Dan a autorizat lucrările de reconfigurare la clădirea Bucharest Financial Plaza

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2023   •   21:15
Nicuşor Dan a autorizat lucrările de reconfigurare la clădirea Bucharest Financial Plaza

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, că a emis autorizaţia de construire pentru o serie de lucrări care vizează reconfigurarea imobilului din Calea Victoriei nr. 15, clădire care a găzduit Bancorex.

Printr-un astfel de proiect "se repară", în măsura posibilului, "o eroare majoră de urbanism" a anilor '90, a scris primarul pe Facebook.

"Mă bucur să văd astfel de proiecte serioase în care dezvoltatorii respectă normele de urbanism şi integrează clădirea în zona culturală învecinată. În cazul de faţă, se repară în măsura posibilului o eroare majoră de urbanism a anilor '90. Vor fi executate lucrări de reconfigurare spaţială, volumetrică, de extindere a imobilului şi de amenajare exterioară şi peisagistică, precum şi de reamenajare a parcării auto subterane. Se va remodela 'Podium-ul' pentru a se putea amenaja terase înierbate care vor extinde spaţiul public spre clădirea CEC", a precizat Nicuşor Dan.

El a menţionat că se vor executa lucrări pentru eficientizarea energetică a clădirii, iar odată cu eliminarea parţială a etajelor se va îmbunătăţi vizibilitatea asupra clădirii CEC şi a Magazinului Victoria. Lucrările au o durată de execuţie de 36 luni, iar termenul de valabilitate a autorizaţiei este de 24 luni.

"Toate intervenţiile vor respecta certificatul de urbanism, în baza avizelor obţinute, şi vor fi realizate conform expertizelor tehnice şi proiectului tehnic. Imobilul a fost construit în anul 1994 şi a funcţionat drept clădire de birouri, nefiind înscris pe lista monumentelor istorice", a explicat Nicuşor Dan.

În martie 2021, Banca Comercială Română (BCR) a finalizat transferul de proprietate asupra clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, către Immofinanz, pentru aproximativ 36 de milioane de euro.

"Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltarea urbană recentă. Clădirea a fost ridicată ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluată de BCR. Această proprietate permite utilizări multiple şi oferă acces excepţional la spaţii retail, restaurante şi alte zone de relaxare din centrul Bucureştiului. Suntem încântaţi că avem un partener de încredere în Immofinanz, un grup imobiliar cu o experienţă îndelungată în România şi unul dintre cei mai mari clienţi de tip corporate ai Erste Group. Immofinanz, care este un dezvoltator imobiliar de înaltă calitate în Europa, are capacitatea de a transforma acest obiectiv şi de a-i valorifica şi mai mult potenţialul", declara Michael Werner, Real Estate Management Executive Director în cadrul BCR.

Immofinanz anunţa la momentul respectiv că intenţionează să reamenajeze proprietatea într-o clădire myhive, cu spaţii de înaltă calitate şi cu nivel de certificare a construcţiei pentru dezvoltare durabilă Gold sau un alt nivel superior.

"Acest acord reprezintă un pas important pentru Immofinanz în vederea consolidării portofoliului de birouri de înaltă calitate şi a brandului de birouri myhive în Bucureşti. În cadrul procesului de modernizare propus, am luat în considerare un spaţiu mai mare pentru zona publică şi o terasă verde, care credem că va deveni rapid un punct de atracţie extrem de atrăgător pentru bucureşteni", transmitea Dietmar Reindl, COO Immofinanz.

Clădirea Bucharest Financial Plaza este amplasată în apropierea Kilometrului 0 al Bucureştiului, lângă Centrul Vechi. Proprietatea a fost finalizată în 1998, fiind cea mai impozantă clădire a oraşului la acel moment şi a fost modernizată în 2012. Construcţia poate fi uşor împărţită între cele două secţiuni, Tower (17 etaje) şi Podium (6 etaje) şi beneficiază de cel mai mare atrium iluminat natural din oraş.

×