x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan, despre căminele de bătrâni: Sper să declanșeze o trezire din banalizarea ilegalității

Nicușor Dan, despre căminele de bătrâni: Sper să declanșeze o trezire din banalizarea ilegalității

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   13:20
Nicușor Dan, despre căminele de bătrâni: Sper să declanșeze o trezire din banalizarea ilegalității

Sper ca această tragedie să declanșeze în conștiința fiecăruia dintre noi și în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalității, spune Nicușor Dan despre căminele de bătrâni din Voluntari și Ilfov, unde au fost găsiți vârstnici umiliți, flămânzi, neîngrijiți și lăsați în mizerie.

„Am fost toți cutremurați de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toți cei vinovați trebuie pedepsiți. Mult mai important, cred eu, este ca noi toți să conștientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu. În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există. În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea și alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă. O banalizare a ilegalității. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părți din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar și la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a și făcut”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

Primarul general al capitalei apreciază că, „dacă concluzia în mentalul colectiv va fi ca un cretin fură de la bătrâni și din banii furați petrecea cu femei și lăutari, nu facem decât să așteptăm cu toții tragedia următoare”.

„Sper însă ca această tragedie să declanșeze în conștiința fiecăruia dintre noi și în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalității”, încheie Nicușor Dan.

Mai multe descinderi au avut loc marți la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Ilfov, unde au fost găsiți aproximativ 100 de vârstnici umiliți, flămânzi, neîngrijiți și lăsați în mizerie. Anchetatorii spuneau că este vorba despre un grup infracțional organizat a obținut un profit de peste 5 milioane de lei cu aceste azile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan camine batrani