x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Gigacaloria va avea două prețuri în București, unul până în ianuarie și altul după

Nicușor Dan: Gigacaloria va avea două prețuri în București, unul până în ianuarie și altul după

29 Oct 2021   •   11:53
Nicușor Dan: Gigacaloria va avea două prețuri în București, unul până în ianuarie și altul după

Prețul gigacaloriei în București va crește, iar Primăria Capitalei va crește și subvenția, a anunțat vineri primarul general al Capitalei Nicușor Dan într-o conferință de presă.

Primarul a precizat că nu poate oferi un preț final al gigacaloriei, acesta urmând a fi definitivat în următoarele zile.

Prețul de producție al gigacaloriei crește de la 206 lei la 329 de lei, plus TVA, a precizat primarul. Din ianuarie TVA scade de la 19% la 5%, ceea ce va duce la reducerea prețului gigacaloriei anul viitor.

Tariful de transport și distribuție, de 220 lei în prezent, urmează să fie modificat de Termoenergetica și aprobat de ANRE, ceea ce se va întâmpla în curând, a adăugat Dan.

Primarul spune că nivelul subvenției pe care Primăria o acordă pentru încălzire ar putea urca cu 100 până la 200 de milioane de lei, de la 950 milioane de lei în prezent. „În acest moment, subvenția anuală pe care Primăria o plătește este de 950 milioane de lei. Este posibil să suplimentăm această sumă, adică situația noastră financiară actuală ne permite să o facem. Decizia o să o luăm după ce o să avem prețul final. Putem să plătim încă 100-200 de milioane în plus”, a spus Nicușor Dan, precizând că decizia aparține Consiliului General al Muncipiului București.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan