x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N. Dan: Mii de stâlpi de iluminat din Capitală vor fi dotați cu sistem de telegestiune

N. Dan: Mii de stâlpi de iluminat din Capitală vor fi dotați cu sistem de telegestiune

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   22:15
N. Dan: Mii de stâlpi de iluminat din Capitală vor fi dotați cu sistem de telegestiune

PMB a început instalarea celor 3.250 de aparate tip LED, de ultimă generație, dotate cu sistem de telegestiune, pe stâlpii de iluminat din Capitală, anunță Nicușor Dan. El afirmă că va fi redus cu 60% consumul de energie, iar emisiile de gaze cu efect de seră vor fi diminuate.

„Am început instalarea celor 3.250 de aparate tip LED, de ultimă generație, dotate cu sistem de telegestiune, pe stâlpii de iluminat din Capitală. Aparatele vor fi montate pe mai multe artere principale, primele fiind instalate pe șoseaua Mihai Bravu. Vor urma șoseaua Ștefan cel Mare, șoseaua Colentina, bd. Iancu de Hunedoara, șoseaua Pavel Kiseleff, bd. Regele Mihai I și Piața Victoriei”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că, în total, vor fi amplasate 2.355 aparate de iluminat stradal rutier și 895 de iluminat stradal pietonal.

„Astfel, se va realiza un sistem de iluminat eficient, cu limitarea impactului asupra mediului și cu o reducere a consumului de energie cu aproximativ 60% și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Aparatele, montate de Compania de Iluminat Public, vor fi integrate într-un sistem de telegestiune prin care se va asigura controlul și monitorizarea individuală, de la distanță”, încheie Dan.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: iluminat nicusor dan