x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N. Dan: Am mai făcut un pas pentru modernizarea și extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă

N. Dan: Am mai făcut un pas pentru modernizarea și extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2023   •   18:40
N. Dan: Am mai făcut un pas pentru modernizarea și extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă
Sursa foto: facebook

Nicușor Dan anunță că a fost aprobată cererea de finanțare, prin PNRR, în valoare de 1 milion de euro, pentru etapele a doua și a treia ale procesului de modernizare și extindere a Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS).

„Am mai făcut un pas în procesul de modernizare și extindere a Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). A fost aprobată cererea de finanțare, prin PNRR, în valoare de 1 milion de euro, pentru etapele a doua și a treia ale acestui proiect. Această sumă se adaugă celor 11,5 milioane de euro obținute anul trecut împreună cu primăriile de sector pentru prima etapă, cea care vizează modernizarea și reconfigurarea a 85 de intersecții”, trabnsmite Nicușor Dan.

Cea de a doua etapă, potrivit primarului general al Capitalei, presupune modernizări aferente Centrului de trafic existent, software și hardware, iar cea de a treia - modernizarea a aproximativ 185 de intersecții existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii de degradare.

„În a patra etapă vor fi reabilitate/modernizate 194 intersecții semaforizate existente și incluse în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecții sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare și includere în BTMS”, încheie Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan semaforizare inteligentă