x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștenii vor putea plăti online mai multe taxe. Primăria Capitalei, pe ghișeul.ro

Bucureștenii vor putea plăti online mai multe taxe. Primăria Capitalei, pe ghișeul.ro

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2023   •   21:30
Bucureștenii vor putea plăti online mai multe taxe. Primăria Capitalei, pe ghișeul.ro

Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi un proiect de hotărâre care prevede înscrierea Primăriei Capitalei în platforma Ghișeul.ro.

Potrivit primarul general Nicușor Dan, bucureștenii vor putea plăti prin această platformă diverse taxe, de exemplu cele pentru eliberarea documentațiilor de urbanism, a autorizațiilor de taxi și transport mărfuri.

De asemenea, se vor putea face plăți rapide pentru alte servicii, cum ar fi taxe ale Administrației Fondului Imobiliar (chirii, rate), ale Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, ale Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, sau plata abonamentelor pentru transport public sau pentru utilizarea locurilor de parcare publice.

„Beneficiile pe care le oferă serviciile de plată digitalizate găzduite de Ghiseul.ro sunt de necontestat, iar printre ele se află plățile securizate, o relație civilizată autoritate - cetățean, dar mai ales o economie semnificativă a timpului”, susține Nicușor Dan.

Înregistrarea Primăriei Municipiului București în platformă se va face în baza unei convenții dintre Primărie și Autoritatea pentru Digitalizarea României, care va intra în vigoare de la data semnării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan taxe online