x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan, replică pentru Firea: In loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte și prostii

Nicușor Dan, replică pentru Firea: In loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte și prostii

18 Ian 2022   •   12:27
Nicușor Dan, replică pentru Firea: In loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte și prostii

„În loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte și tot felul de prostii, nu a fost în stare timp de 4 ani să obțină banii europeni care erau alocați Bucureștiului”, scrie Nicușor Dan pe pagina sa de socializare.

Edilul Capitalei sustine că a preluat mandatul cu conturile blocate și cu furnizori neplătiți de doi ani.

„Nimeni nu mai voia să lucreze cu Primăria Capitalei. Din punct de vedere tehnic, înlocuirea celor 210 km conducte cu bani europeni nu poate fi făcută înainte de înlocuirea altor 63 km de conducte. Toți cei 63 de km au fost alocați de administrația Firea companiei municipale Energetica, care în mandatul Firea a reușit să înlocuiască 7 km! A trebuit mai întâi să deblocăm situația financiară (pentru că nu mai venea nimeni să lucreze cu Primăria) și apoi să scoatem la licitație 40 de km din cei 63 (deoarece altfel, compania Energetica ar fi terminat cei 56 km rămași în 6-7 ani), pe care începem lucrările primăvara asta. Am lăsat 16 km la Energetica, care a făcut 9 km anul trecut. Abia apoi putem lucra la cei 210 km, pentru care atribuirea este în curs. Am semnat pentru asta parteneriatul cu ANAP și cu Banca Mondială”, conchide primarul general al Capitalei.

Replica lui Nicușor Dan vine in contextul in care, fostul primar general, Gabriela Firea a declarat că fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, aproape 300 de milioane de euro, sunt la un pas de a fi pierdute: „ Nicușor Dan nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar”.

×
Subiecte în articol: nicusor dan gabriela firea