x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Ninge abundent în mai multe zone din județele Covasna și Harghita

VIDEO. Ninge abundent în mai multe zone din județele Covasna și Harghita

28 Apr 2021   •   11:23
VIDEO. Ninge abundent în mai multe zone din județele Covasna și Harghita

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov avertizează șoferii că ninge abundent în mai multe zone din județele Covasna și Harghita, în special în Pasul Oituz.

„În acest moment ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz, şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, precizează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Echipajele de intervenţie acţionează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate de ninsoare, în cursul nopţii de mar’i spre miercuri intervenindu-se cu patru utilaje care au răspândit 14 tone de sare, respectiv opt tone sare pe DN13B în judeţul Harghita şi ;ase tone sare pe DN11 şi DN2D în judeţul Covasna, mai informează sursa citată.

Reprezentanţii DRDP precizează, totodată că pe DN13B, între km 10+000-32+000 Praid- Borzont din judeţul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpada frământată de 1-2 cm, în timp ce pe celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud.

„Ninge în judeţul Harghita, lapoviţă şi ninsoare la Bâlea, în judeţul Sibiu, ninge în zona Oituz din judeţul Covasna, precum şi pe DN2D Târgu Secuiesc-Ojdula tot din judeţul Covasna (…) Vă rugăm să nu circulaţi în aceste zone dacă aţi apucat să vă schimbaţi cauciucurile de iarnă şi să adaptaţi viteza la condiţiile de drum”, recomandă reprezentanţii DRDP Braşov.

 

×
Subiecte în articol: Covasna Harghita